Kristi flygare

I dag var matte ledig så vi fick sova länge igen. Jag väckte henne förstås tidigt för min vanliga morgonkissning men sedan sov vi vidare :-)

Vi var ute och busade i trädgården många gånger. Vi lyckades undvika att vara ute när det kom regnskurar :-)

Jag har tappat en till tand idag. Det var en av de nedre hörntänderna. Husse och matte blev jätteglada, jag kan inte förstå varför ? :-)
Matte försökte fota min glugg men lyckades ganska dåligt...Det syns ju i alla fall att en tand fattas.

Husse och jag har börjat med en ny hobby, vi tittar på fåglar. Det är jättespännande !!!
Titta här vilka fina besök vi hade vid fågelbordet idag:'

Det passar väl bra att jag som heter Pippi gillar att skåda på de små liven ?


Husse tyckte att jag överdrev lite när jag la mig i leksakslådan. Men vad då? Man måste ju kolla noga vad man ska hämta  ju!Over and out / Pippi

Onsdag

När vi vaknade i morse så upptäckte matte efter morgonkissningen att jag hade en fästing i huvudet. Husse fick vakna för att komma upp och ta bort den medan matte höll i mitt huvud, för det var INTE kul att ta bort den tyckte jag.
Det värsta är att jag har en bula kvar som inte vill försvinna. USCH och FY för fästingar!

I dag var husse borta en stund på förmiddagen, det var han i och för sig i går också. Då kom morfar hit och var med mig. Vi gjorde inte så mycket men jag slapp vara ensam i all fall :-)

När matte kom hem åkte vi till Västerås för husse skulle hämta sin nya dator. Vad han nu ska med det till. Den får jag ju ändå inte låna när jag ska blogga :-)
Matte ville absolut åka till IKEA också för att köpa tyg till min bur. Det ska bli ett fin burskynke så att jag kan få känna mig lite ifred när vi ska på utställningen nästa helg.Väl hemma igen skulle husse installera torktumlaren som han köpte i går. Det gick inget vidare. Det blev helt svart i huset så han fick lov att ringa till den som han köpt tumlaren av så att han kom hit och hjälpte husse att fixa elen. Vilken tur att han var elektriker :-)

Det var en snäll kille det. Jag busade lite med honom när jag kom åt :-)

Nu så fungerar både dator och torktumlare så husse är glad igen .


Over and out / Pippi

Valpskolan del fyra

I dag var det dags för fjärde lektionen i valpskolan.
Alla hade fuskat och inte gjort läxan ordentligt fast vi haft två veckor på oss.Det gick väl hyfsat i alla fall med NEJ, men det får vi allt träna lite mer på. Sedan var det mer nejträning och sedan fick vi visa om vi kunde sitta och ligga på kommando.
Superenkelt ju! Det har jag kunnat så länge så att jag kan det utan godis till och med :-)

Till nästa gång skulle vi träna på "tassen" men det kan jag ju redan så vi får hitta på något annat. Skäms röstar matte på :-)
Efter valpskolan var vi till Slaggen och sprang lite. Jag badade inte idag heller. Jag väntar nog tills matte badar hon med.Over and out / Pippi


Måndag

I dag har vi haft det lugnt och skönt jag och husse.
När matte kom hem åkte vi till stan för att köpa ny dator till husse. Vi var till en av mina favoritaffärer Hundman också.
Där köpte husse färskfoder till mig. Det ska bli spännande att få smaka på det. 

Vi åkte till köttaffären också. Där köpte matte både blodpudding och märgben. Det ska visst också vara något att se fram emot :-)

Bilder från det finns förstås inte så jag visar några fler från helgen istället.
Här är det jag och Anton som leker med bollen.Väl hemma var vi ute i regnet och gick, jag var blöt som en hund (!) när vi var hemma igen.
Det var skönt att få komma in i värmen och mysa lite innan det var dags att krypa till kojs.
Tänk om man varit kvar hos farmor, då hade man kunnat krypa upp i soffan och mysa :-)Over and out / Pippi

Söndag

Långa sovmornar verkar vara det som gäller hemma hos farmor.

Efter en kort morgonpromenad med matte så gosade jag med Amanda. Sofia och farmor hade åkt tidigt till Klassbollen i Vargön.
Vi hade det riktigt mysigt. Jag myste med matte också.Jag och matte gick ut för att kissa lite på baksidan av farmors hus. Då kom grannen och frågade om jag var en portugisisk vattenhund.
Jajemän sa matte. 
Då talade han om att de också hade en liten en på nio veckor. Jag och matte fick komma och hälsa på lilla Cilla som vi tror att hon hette. Hon var jättesöt!!!
Jag försökte nog busa lite för mycket först så hon blev lite rädd. Matte sa åt mig att vara försiktig eftersom hon bara är en liten bebis än. Cilla hade bara bott där i två dagar. Hon kom från Madlands kennel i Skara.
Matte och Cillas matte pratade mycket om hur vi portisar är och speciellt hur jag har betett mig hittills :-)

Jag passade på att visa Cillas husse vilka konster jag lärt mig. Jag har aldrig rullat runt så fint innan sa matte. Vi hade jättekul.

Cillas husse var en riktig luring han :-)
När grannen kom och tittade över häcken så lyfte han upp mig och visade grannen sen sa han:
-Titta vad stor hon blivit under natten.
Grannen såg riktigt chockad ut, hihihi

Matte hade förstås glömt kameran hemma så några bilder på den söta valpen har vi inte.

Efter frukost och bus så kom Sofia hem. Då passade vi på att fika ute i det vackra vädret.Det var dags att åka hem men först så tog jag farväl av farmor och Sofia och sen lekte jag blomsterprinsessa :-)Visst matchar jag bra mot de lila blommorna :-)

Det var en skön hemfärd. Jag sov längsta biten.Jag sover så gott i min bur i bilen.

Det var dags för kisspaus i Laxå som vanligt.Där blåste det fortfarande...Sen åkte vi vidare och jag fick ett nytt smaskigt ben att gnaga på. Toppen!!!

Vi åkte hem till Snobben och hans flock på vägen hem.
Då blev Snobben så här glad.Jag lekte lite blomsterprinsessa där också :-)Vi åkte hem efter en stund.
Åh vad skönt det är att komma hem.
Borta bra men hemma bäst!

Over and out / Pippi

Lördag

I dag sov vi ut ordentligt. När vi vaknade så fick jag och matte ut och kissade sen var det full fart :-)
Farmor och jag busade så till slut var jag så trött så att det blev en liten tupplur i soffan.Hemma får jag inte ens komma in i samma rum som soffan är i än. Matte är rädd att jag ska kissa på mattan...
Hemma hos farmor är det annorlunda, där får jag göra precis som jag vill :-)
Det bästa är att jag kan hoppa upp i mattes och husses sängar. De är så låga så det märks knappat att jag hoppar upp. Fast jag tröttnar ju ganska fort på att sova där. Det blir alldeles för varmt. Då hoppar jag ner och lägger mig på min fäll istället.

När jag vilat klart så läste jag tidningen. Jag fick låna farmors Vårdfacket. De hade ett mycket trevligare papper än vanliga dagstidningar tycker farmor. Jag håller med :-)Sen var det dags att göra sig fin för Annas kalas.
På vägen dit åkte vi och köpte ett nytt koppel och halsband till mig. Det var riktigt tufft svart läder :-) 
Det är mycket skönare att ha på sig jämfört med det valpkoppel jag haft mest. Det bara fastnar i pälsen när de ska knäppa fast det runt min hals.

Kalaset hos Anna var riktigt kul!
Jag fick ett smaskigt ben av matte så att jag också skulle ha något gott att smaska på.Jag fick busa en hel del också. Jag och Annas pappa Mats busade med en rolig handduk.  Jag tror att vi hade lika kul båda två.Sedan busade jag med en pojke som heter Anton. Vi hade jättekul!!!Vi hittade en fotboll i buskarna som vi lekte med. Sedan kom Sofia och då lekte vi alla tre.

När kalaset var slut åkte vi ner till Sanden och gick och tittade på kanadagässen och deras ungar. Jag studerade deras lämningar (bajs) ganska noga också. Den här gången åt jag dock inget till mattes stora glädje :-)Vi åkte hem till farmor och hade en skön kväll med Amanda och Sofia som också sov över hos farmor.

Over and out / Pippi

Fredag

Fredag och helg igen :-)
När matte behagade komma hem från jobbet började det packas igen. Ska vi inte få stanna hemma i lugn och ro den här helgen heller?

Icke sa Nicke, bilen packades full och vi styrde kosan mot Vänersborg än en gång. Denna gång var det visst Anna som fyllde 20 år.

Vi stannade i Laxå för kisspaus och lite mat och vatten. Vi gick och tittade runt midsommarbadet och såg n stor ny skylt som det stod George Scott trainingcamp på. Matte blev lite orolig och sa att vi skulle passa oss så att vi inte åkte på en box, men husse bara skrattade och trodde att det var dans som skulle tränas, inte boxning :-)
George Scott var visst med i Lets dance.

Vi åkte vidare och nästa stopp var vid Husaby kyrka. Där hittade vi en vacker blomsteräng som vi lekte på.Det fanns förgätmigej, gullvivor, maskrosor, smörblommor och andra blommor som inte ens matte visste vad de hette.Det var jättemysigt men husse han frös som vanligt. Jag kan ju hålla med honom om att det kan räcka med kall blåst snart. Nu har det blåst så i en vecka.

Vi åkte vidare och nästa stopp blev vid badplatsen Truve i Filsbäck strax utanför Lidköping. Där fick vi se en vacker solnedgång över Vänern. 
Jag och husse undersökte sanden noga.Det var lite lite sand men vi hoppas på att de ska fylla på med mer inför badsäsongen.

Vi hoppade in i bilen och fortsatte färden mot farmor. Det dröjde inte länge innan vi var framme. 
Farmor blev jätteglad att se mig. Vi började busa på en gång. Efter en stund kom farmor på att husse och matte var med också :-D

Vi hade en mysig kväll och gick och la oss alldeles för sent.

Over and out / PippiOrienteringsdag

I morse var jag pigg igen :-) Efter morgonkissningen så följde jag med matte upp. Frukosten fick vara men lite bus försökte jag mig på. Matte ville hellre läsa tidningen och gosa.
Inte jag :-)
När matte skulle duscha så stannade jag uppe. När hon skulle åka till jobbet blev jag tvingad att gå ner till husse som sov. Det var så trist så jag väckte honom :-)

Ute så blåser det fortfarande. Nu kan det snart få sluta blåsa för man ser ju inte klok ut när mat går i motvind. Dessutom är det kallt. Husse bara huttrar när vi är ute.

Vi var på orienteringskurs i dag. Matte tycker att hon och husse behöver väcka sina slumrande orienteringskunskaper tills jag ska bli kantarellhund. De litar väl inte på att jag ska hitta hem om vi letar svamp i skogen.

Jag tyckte det var kul för den där busiga Janike var med där :-) Matte hade med mitt knä som jag fick gnaga på så det var en riktig toppenkurs tycker jag. Jag lyckades gnaga bort två av mina bästa huggtänder på knät. Snart är man väl helt tandlös :-/ fast det gillar nog husse och matte :-)Om ni undrar vad det är för svart i munnen så är det bara lite jord som jag käkade strax innan matte tog kortet!

Dags fär kvällsrunda med husse.

Over and out / Pippi

Onsdag

En helt vanlig dag i ett portisliv hade jag och husse.
Promenader och mat blandat med bus och sova. 
Husse och matte säger att jag börjar bli en leksaksmarodör. Leksakerna börjar liksom gå sönder lite...
Titta vad snygga hjulen börjar bli :-)Eftersom jag börjar bli en stor tjej så tog husse fram ställningen till matskålarna idag. Förra gången var jag ju lite för liten men nu passar den höjden mig perfekt!Det är skönt att slippa böja på nacken när man äter :-)

Rätt som det var så fick vi besök. Det var portisen Gullan som har mattes och mosters frisör som husse. Gullan och hennes hundkompis Lukas och jag fick leka här utanför. Det var jättekul. Jag och Gullan har nästan samma teckning :-)Här är vi alla tre, jag, Gullan och Lukas:De hade knappt hunnit gå så ringde det på dörren igen. Det var Veronika och Ronie som kom förbi. Synd att de inte hade Jonas med sig...Det var kul att få busa lite med dem fast Jonas inte var med.

Nu har jag nyss läst ut tidningen så det börjar bli dags för att sova.God natt.

Over and out / Pippi


Tisdag

I dag blev matte allt förvånad när jag gick upp samtidigt som henne. Efter den vanliga kissrundan så följde jag med henne upp och käkade lite mat. Hon trodde nog att det var något allvarligt fel på mig, jag som knappt brukar äta före klockan 12 :-)

Dagens promenad gick ner till Annehillsparken där jag busade med husse och bollen. Det är skönt att få springa av sig lite utan koppel där nere vid ån..

När matte kom hem åkte vi ut med bilen och köpte presenter. Vi ska ju på födelsedagskalas på lördag igen. Jag kan inte berätta vart vi åkte för då kanske Anna som ska få presenten kan lista ut vad hon ska få  ;-)När vi var hos min mamma igår så fick matte med sig lite musch hem. Det är smaskens! Om man blandar det i maten så smakar den mycket godare. Husse tittar konstigt på mig när jag nästan kastar mig över matskålen. Där ser han! Om jag får godare mat så äter jag mer, det kan ju vem som helst fatta :-)

Nu har jag just tuggat sönder min lilla röda bädd för andra gången. Husse verkar inte gilla det alls. Hihihi

Sov gott!

Over and out / Pippi

Inte lika sné

I dag jobbade matte igen.
Jag vägrade krypa fram när hon ville tvinga ut mig och kissa klockan halv sex på morron. Jag menar hon får ju ge sig. Bara för att hon går upp tidigt så behöver ju inte jag gå upp då.
Jag sov till tio över tio. Då hade husse gått upp en stund tidigare och kokat kaffe. När han klampade för mycket så fick väl jag också gå upp då :-)

Vi har tränat loss idag. Jag släpper nästan bollen för tidigt säger husse :-)

På kvällen var det dags för en biltur till Sura. Vi skulle visst besöka mamma Zelda och de andra i hennes flock. Jag blev förstås jätteglad när jag frick träffa dem. Det var ju ett tag sen sist.

Det matte glömt att berätta var att det var dags att raka nosen igen så att jag ska vara fin till utställningen. Det var INTE kul att få nosen renrakad. Det värsta var att Anna hittade en fästning som gömt sig nere i allt noshår.
De är läskiga! Nu har jag ett hål där den suttit plus ett till från en som jag hade förut. Stackars mig.

Jag hade kul när jag fick leka med de stora hundarna i alla fall så jag glömde snabbt att det varit otäckt att bli rakad.

Matte tycker att jag är sååå fin nu. Tycker hon ja.Husse och jag busade lite med det som en gång var en jättekul frisbee.Visst ser jag lite farlig ut :-) Fast det är jag ju inte. Jag är världens snällaste nästan jämt säger matte.
Dags att knalla ner och krypa in under sängen :-D

Sov gott, det tänker jag göra

Over and out / Pippi

Träningsdag!

Jag tog mig en rejäl sovmorgon i morse. Både husse och matte försökte få med mig ut vid olika tider men jag ignorerade dem totalt och sov till halv elva!
Husse letade länge efter en kisspöl i sovrummet men där gick han bet! Klart man inte kissar där man sover. Jag är ju en stor tjej :-)

Det var lite varierande väder och det kändes som om varenda gång vi skulle gå ut så kom det en massa regn.
På eftermiddagen var det dags för utställningsträning med min bästa Annie :-)Det var lite jobbigt när vi kom dit för det var en liten tax som skällde väldigt mycket på mig. Då blev jag lite osäker men Annie hon kan hundar hon så hon fick mig lugn tills vi skulle träna.Men husse och matte de svikarna de gick ut med två andra hundar när jag var med Annie. De hette Isa och Sassa. Det var visst Annies hundar, så jag fick väl gå med på att de lånade husse och matte. Jag fick ju låna deras matte :-)Visst är de söta.
Fast de gillade inte mig så vidare värst. Tur att Annie har min storasyster Nellie också så att jag har nån att busa lite med :-)

Jag fick beröm i dag också :-)
I dag var det dessutom en tjej med som jobbar hos en professionell handler i USA. Hon vet precis hur man ska göra för att vara till sin fördel på tävlingar. Tänk att det finns de som jobbar med sånt!Nu är det inte länge kvar tills jag ska vara med på min första utställning. På mors dag är det dags i Kolsva. 
Hoppas att jag är den finaste valpen :-)

När vi åkte till Ramnäs så åkte vi ner till Slaggen i stället  för att åka hem. 

Vad då inte får dricka vattnet? Det smakar ju bra matte!Det är kul att få springa och leka lite där. Det finns alltid en massa gott att tugga på. Bajs och annat. Matte och husse säger blä men jag tar det goda i munnen och springer som en tok för att de inte ska få tag på mig :-)Nu kan det inte vara länge kvar tills badsäsongen är här! Åh vad jag längtar.Det finns många intressanta fåglar som jag gärna skulle jaga därute :-)

Over and out / Pippi

Lördag

I dag fick jag busa hur mycket jag ville med farmor. Det enda hon blev lite nervös över var när jag glatt rusade över vägen för att hälsa på tidningsbudet och sedan fick valpfnatt bland grannens blomkrukor. Då var hon lite svettig innan hon kunde fånga in mig :-)

Varje gång vi varit ute så fick jag plaska i bidén.
Det är ett konstigt handfat som liksom står på golvet. Den är i perfeket höjd för mig.


Ni ser ju hur kul det är!!!
Jag tycker att husse kan sätta in en sån på vår toalett också.

Innan vi styrde kosan hemåt så åkte vi till Mats och Susanne. Det är Mats som har varit mest allergisk mot hundar i husses släkt men nu är inte det något problem. Jag fick till och med slicka honom i ansiktet :-)

Människorna grillade och jag fick något så smaskigt som en torkad lunga av Suss. MUMS säger jag bara :-) Tack Jenha som hjälpt Suss att ordna något så gott till mig.

Efter maten så busade jag och Mats.Vi hade ett bra bus på deras vardagsrumsgolv :-)Visst syns det att han är husses storebror?

När det var dags att åka hem så sov jag så gott hela vägen. Matte och husse började nästan fundera på om det var något fel eftersom jag inte ens var intresserad av att kissa :-)

När vi kom hem så fick jag sova utan bur här hemma också. Konstigt!
Jag försökte övertala husse om att få komma upp till honom men det gick inte. Då la jag mig först under sängen tillsammans med alla dammtussarna, sen gav jag upp och la mig på min sköna fäll med Råttis och sov gott. 

Over and out / Pippi


Fredag

I dag var det lite konstigt att vakna och inte vara hemma. Farmor har en lite läskig trappa från tvättstugan ner till pannrummet också. Man måste alltid kolla läget innan man går upp för den. Nu kanske ni tror att det är en lång och hög trappa men det är det inte den är bara på två steg men lite läskig i alla fall. Man ser ju inte riktigt vad som finns under den. Det kan ju gömma sig vad som helst där ju.

Efter frukost och  bus med farmor så var det dags...


Jag såg bedjande på husse men nix. Han var stenhård. Skulle vi på kalas så var det bara att hoppa i badet och gilla läget. Jag ville ju inte stanna ensam hemma så det fick väl gå. Jag försökte förkorta pinan genom att sjunga lite. Det fungerade inte...


Det var inte ett dugg bättre att bada badkar än att duscha i kabin kan jag tala om. Usch och fy!
Husse fick sig allt en dusch han också! Rätt åt honom :-)Sen var det lite trevligare att bli torkad. Då kan man ju ligga och mysa lite i alla fall.Visst är jag söt. Husse tycker at jag börjar likna en stor portis.Jag erkänner det inte högt men det var riktigt mysigt att bli borstad och torkad, i alla fall på översidan.
Ljudet från fönen har jag börjat vänja mig vid men jag skulle inte ha något emot om matte köpte en som var liiiite tystare :-)

Kalaset började klockan halv sju och vi åkte dit men jag fick stanna i bilen och sova först. De skulle väl smaska i sig en massa mat som inte passade små valpar förstås. Husse gav mig ett smaskigt ben så jag klagade inte.

Alla barnen kom och lekte med mig efter maten och vi var ute och promenerade. Det var många nya dofter i de krokarna :-)
När jag fick komma in så visade jag och matte våra tricks för alla kalasgästerna. Speciellt en var imponerad at vårt specialtrick. Det kan bero på att han har jobbat på ICA i många år :-D

På natten så gick vi hela vägen hem till farmor och jag var så trött när vi kom hem så att jag somnade gott och sov hela natten.

Over and out / PippiTorsdag

Husse och jag hade en helt vanlig dag idag. När matte kom hem började de att packa. Sen bar det av till farmor igen. Vi åkte länge i bilen men jag sov mest. Vi stannade i skogen för en liten kisspaus. Jag var smart nog att dra ut på det så länge som möjligt. Det fanns många skatter där i skogen. Apelsinskal var gott att tugga på till exempel. Papper och plast också... Husse tyckte inte att det var lika kul som jag tyckte att det var :-)

Farmor blev jätteglad när vi kom och hälsade på. Vi busade massor! Jag var ju lagom utvilad efter den långa resan.
När det blev dags för att sova så fick jag sova utan bur. Det har jag bara fått göra i Västannor förut och där var det ju så trångt på golvet så det räknas nästan inte.

Jag kollade mig lite omkring i sovrummet innan jag la mig på min fäll. Det är ju där det är skönast att sova i alla fall :-)

Over and out / Pippi

Onsdag

I dag var det trist och tråkigt väder. Promenader och kloklippning och det vanliga buset stod på agendan.
Matte läste i Levis blogg att han tappat två framtänder, så då blev det skärskådning av min mun också förstås.

Hon hittade en jättelös tand där en annan är på väg under. Då började hon larva sig och sjunga för mig.
-"Min tand är lös, ja min tand är lös
och när jag tappat den blir jag en tandlös tös"

Fånigt...

Jag glodde på henne lite under lugg och undrade vad hon höll på med egentligen.De har ju inte märkt att jag tappat tänder innan, varför bryr de sig nu???

Innan den här dagen var slut hade jag tappat den lösa på bilden och två andra i underkäken.

Matte gav mig ett grönt tandben att gnaga på som kvällsgott. Det är nog inte så dumt att tappa tänder i alla fall :-)
Får jag gröna tandben för varje tappad tand så får hon gärna sjunga hur mycket hon vill!

Det viskas om kvällsbad här, bäst man går och gömmer sig...

Over and out / Pippi

Valpskola

I dag har det varit kallt och ruggigt. Husse och jag ville knappt gå utanför dörren. 
Vi var ut på Ramnäs IP och tränade lite följsamhet. Ska man träna så ska man väl göra det på en idrottsplats ? :-)

Husse försökte fotografera mig lite, det gick som vanligt :-DKnät åkte fram igen för lite gnag. Det var mums!När matte kom hem var vi ut och gick en sväng. Sen spårade vi inne för att jag förhoppningsvis skulle vara lite lugnare på valpskolan. Det fungerade i alla fall bättre än sist :-)

Det var två hundar borta så vi hann träna mer var och en. I dag var det slalom mellan pinnar med matte eller husse först och jag efter som följsamhetsträning. 
Det gick riktigt bra, speciellt när vi fick låna en torkad lever som godis. Fröken kallade det för hundknark :-)
Alla hundarna blev MYCKET bättre på att följa sina hussar och mattar genom banan. Fröken sa att man ska byta hundens hundring mot en femhundring för att få oss göra som de vill. Levern motsvarade nog en tusenlapp :-DKan man få lite mer lever om man ber snällt?

Vi tränade på nej också. 
Fröken kastade ut godis på gräsmattan och vi fick gå förbi. När man ville ta det som låg på marken sa matte/husse nej och sedan fick man ett annat slags godis (det var torkad lever nu också) när man tog kontakt med husse/matte.
Aldrig samma som man duktigt struntat i. Detta för att alltid få en femhundring istället för hundringen man just hittat. 

Matte köpte flera bitar lever som vi ska träna med hemma :-)

Nu sitter jag i mattes famn för lite kvällsgos innan det är sovdags.
Knähund jag?? :-)Over and out / Pippi

Måndag

Så var det slut på både sol och att matte var hemma hela dagen. I dag regnade det så mycket ibland så att jag inte ens ville gå ut.
Jag och husse har tagit det väldigt lugnt i dag. Vi är lite trötta efter helgens bravader.Promenader och bus på tomten har varit det enda som vi har sysselsatt oss med.
När matte kom hem gick vi en sväng i skogen. Blåbärsris kan vara otroligt intressant när man är på det humöret :-)

Matte och jag skulle titta lite på TV inne i vardagsrummet tänkte hon men jag var mer intresserad av att titta på fiskarna och äta myrorna som sprang omkring på golvet. De var roliga de små rackarna.
Matte sa åt husse att ringa Anticimex i morgon. Tänk att hon alltid ska ta bort alla roliga grejer.

När matte lagade mat idag så ville jag gärna smaka. Det fick jag inte :-( fast jag stod och såg så söt ut vid spisen. 
När matte och husse skulle äta fick jag nåt eget smaskigt. Ett riktigt ben från en ko!
Hade jag vetat att kor var så smaskiga så hade jag smakat lite på ett ben redan i går när det kryllade av kor i alla möjliga storlekar :-)Husse och jag har tränat lite i kväll inför morgondagens kurs. Matte säger att vi måste komma på en bra strategi så att jag inte beter mig som en duracellkanin i morgon också. 
Jaja, försök ni. Jag gör ändå som jag vill :-D

Over and out / Pippi

Betessläpp och träning

I dag var det ingen sovmorgon inte. Det var betessläpp på Gärdshammar och dit åkte vi för att kolla på de glada korna så klart. 
Vi hade sån tur att vi träffade på Jonas det första vi gjorde :-)Det var skönt att få träffa nån man känner bland alla tillresta människor.
Det kryllade verkligen av folk på ladugårdsbacken.

Vi tittade på kalvarna också. De verkade mer intresserade av mig än vad jag var av dem faktiskt.

 

De var i alla fall riktigt söta :-)

Vi var in i ladugården också och tittade på korna.De var stora och lite läskiga. Kotungor är verkligen långa!!!

Människorna bjöds på kanelbulle och mjölk. Hundar fick inget...Det var Eva och Ronie som delade ut bullar och mjölk.


Till slut var det dags för korna att äntligen få komma ut på sommarbete. De var så glada så att de hoppade och skuttade.
De verkade lite fundersamma över alla människor som stod och stirrade på dem, så de stirrade tillbaka :-) De kanske funderade på om de också var kobenta :-)Ni ser ju hur mycket folk det var...

På eftermiddagen var det dags för utställningsträning med Annie igen. Jättekul var det :-) Jag fick så mycket beröm av både henne och Anna :-)
Det enda som jag hade lite problem med var passivitetsträning. Annie sa att vi kom knappt till P ens en gång :-) det är inte lätt när man har så mycket spring i bena som jag har.Här är vi alla hundar, sen fick jag gå med de små.
Ser ni hur fint jag går?Väl hemma fick vi besök av mattes kusin Sofia och hennes flock Richard, Edvin och Seth. Lilla Seth sov men de andra busade jag med. Jag visade upp mina konster också. De tyckte att jag var så söt och duktig :-)

Resten av kvällen har jag mest softat efter en lång och innehållsrik helg.

Over and out / Pippi


Lördag

I dag kändes det som söndag eftersom vi startade helgen så tidigt. Vi har bara slappat och busat idag. Inte en massa handlande och sånt där.

Vi fick främmande också. Det var Per, Lena, Jonas och Maja som kom och hälsade på oss. Vi lekte och hade skoj :-)

Vi hade det bra i solen och värmen.

Jag busade en hel del i dag också och när det var dags att åka hem så sov jag nästan hela vägen.

Det blev en hel del vilande hemma också får jag väl erkänna. Det tar på krafterna att leka och ha så kul i flera dagar ;-)

Over and out / Pippi

Första maj

I dag var det rena sommarvärmen!
Vi var uppe tidigt och gjorde oss klara för en dag på Rättviks marknad. 
Där fanns det en del folk att kolla på. En del hundar också :-)
Jag fick gå med husse och Ronie och titta på traktorer och andra maskiner för matte trodde att jag skulle bli söndertrampad inne bland stånden. Jag tror hon hade helt rätt för det kryllade av folk på Knektplatsen.

Efter några timmars utflykt åkte vi till Insjön. Där skulle människorna handla mera medan de turades om att vara med mig. Vi njöt i solskenet. Det var faktiskt 22 grader i skuggan och utslagna björkar. Matte säger att det var ovanligt så tidigt på året.

Väl hemma i stugan så busade jag och Jonas med löven. Oj vad kul det är!!!


Människorna skulle grilla, förvånande va?Husse, grillkungen :-)

Jag grävde lite i sandhögen under tiden maten lagades.
När maten var klar försökte jag få smaka lite men det satte Ronie stopp för.Jag fick nöja mig med ett fint hund-kycklinglår som snälla Veronika köpt åt mig bara för att jag skött mig så bra hela dan :-)Det var smaskens!

Efter maten var det dags för kvällspromenad ner till tjärn.Där badade jag lite. Sen skrattade de åt mina smala ben... Jag badade i alla fall lite till med Jonas.Sen sa matte stopp och sa att det kan bli kallt i natt när man inte är hemma. Det var kul så länge det varade i alla fall. 
I sommar kommer det att bli mer badande, det kan jag lova!

Efter en ansträngande dag sov jag gott under bordet igen.Mysigt!

Over and out / Pippi


Valborg

I dag var det dags för första valborgsmässoafton och första besöket i Västannor.
Det var en ganska lång bilresa men inte alls så lång som till Vänersborg. Vi åkte bil i ungerför två timmar sen var vi framme.

Vilken lycka!
En stor tomt där man kan springa hur man vill och både sandhög och löv att leka med.
Jag provade på löven först.Det var härligt att gräva i dem.Och att sitta i dem.Att lukta på dem.Och att bada i dem.Att rulla runt som en tok och gömma sig var också mysigt :-) 
Kan du se vad som är fram och bak på mig här? Det är knappt jag vet själv, så kul var det.

Jag provade på sandhögen också.Den var mjuk och fin att gräva i :-)

Efter några timmar kom Jonas, Veronika och Ronie också. 
Jag och Jonas ser fram mot en fin helg med mycket bus :-)

Efter middagen var det dags för att åka och titta på elden. Vi åkte in till Leksand och Sammilsdal först men där var det inget drag så vi fortsatte till Björkberget istället.
Där har man en underbar utsikt över nejden. Fin brasa hade de också. Där träffade vi på husses kusin Per och hans son Jonas. Nu fanns det plötsligt två Jonas att hålla reda på och leka med :-)

Vi åkte hem och sen sov jag gott under bordet medan de andra satt och hade det mysigt.

När det var dags att sova för natten så skulle jag ligga på golvet vid husses säng. Det tyckte jag verkade trist så jag hoppade upp och provade att sova med husse och matte istället. 
Det var inte så trevligt. Det var alldeles för varmt och matte bara bökade med mig hela tiden, så jag tror golvet är den bästa platsen i alla fall så att man får sova ifred :-)

Over and out / PippiRSS 2.0