Tisdag

I dag har jag varit hos tant doktorn och fått spruta. Aj aj aj, fast jag är ju en tuff tjej så det gick bra.
Hon sa att jag så fin på alla sätt och vis och husse såg så stolt ut :-D

På hemvägen var vi ute i skogen och gick en sväng. Suraskogarna har jag aldrig varit i förr så jag höll mig nära husse för säkerhets skull. Man vet ju aldrig vad de där suringarna kan hitta på...
Vi kom hem helskinnade i alla fall.Matte blev jätteglad när jag kom hem igen.
Vi tränade lite hon och jag.
Nu kan jag:

  • sitta fint och vänta tills nån säger varsågod innan jag äter
  • sitt
  • tassen (vacker tass)
  • ligg
  • vänta och ta en godis som ligger på golvet eller på min tass till någon säger varsågod
  • mattes specialtrick (visas bara live)
  • hit

Sen kommer jag ju oftast när de säger kom hit eller kom, men det är ju inte kommandon direkt.

Sen jobbar vi på stå och rulla runt, men det är lite klurigare.

Det matte hade tänkt lära mig, att sitta fint när det kommer främmande behövs inte. Jag skiter fullständigt i folk som kommer hit :-)
Alltså, jag leker med dem och så, men just när de ringer på dörren och går in, det struntar jag i. Ligger jag och gnager på mitt ben så fortsätter jag med det. Varför skulle jag sluta med det bara för att det kommer folk? Jag måste väl få avsluta i lugn och ro :-)Husse har lite funderingar han... bland annat så undrar han hur mycket en hund kan bitas egentligen. 
Hur mycket som helst säger jag :-)

Sen säger han att han förstår vad som menas med att jag är en vattenhund, för min kropp rymmer betydligt mer kiss än vad man kan tro :-)

Husse försökte fota lite till bloggen, det gick så där...Jag menar, vill han ha bra kort så får han allt vara lite snabbare :-)

Over and out / Pippi

Måndag

I dag har det varit en ganska lugn dag. Lite kloklippning, lite extra sova och sådär.
Det är mysigt att ligga i husses knä och ha det braDet är inte så dumt att slockna under bordet när husse och matte äter hellerAnnars var väl det mest husse som klagade idag. Hans händer är inte vad de varit säger han...Jaja...vilken gnällspik han är. Han tål inte mycket...

Annars var det roligaste idag när jag fick spåra bitar av gröna ben (ni vet mina favorit-tandben). Det var jättekul men lite svårt.Husse och matte tyckte att det var kul att se mig fara fram som ett jehu med nosen i luften. Och jag hittade ju rätt till slut:Over and out / Pippi
Lögardag

Jag trodde att jag skulle slippa bada eftersom jag klarade mig hela lördagen. 
Men icke.
Idag var det dags. Husse lurade in mig i duschkabinen, sen var det kört.Alltså själva badandet är väl inte så illa, men schamponerandet och ursköljning är inte lika roligt. Sen att bli torkad är så där...men sen.Helvetesmaskinen åkte fram igen.

Vad jag tycker illa om den!
Jag pep, gnällde och ylade men det hördes ju knappt. Inte slutade matte att blåsa på mig heller.
Husse höll mig i ett fast grepp och där satt man.
Det var så synd om mig så det är nästan obeskrivligt. Jag slapp inte undan i alla fall. De är taskiga mot mig ibland min flock.
Sen sa matte att jag doftade som en sommaräng. Bla bla bla bla...
Jag vill lukta hund, jag ÄR hund!

Ute så var det en hel del snö kvar så jag och husse busade i snön jättelänge. Sen gick jag in till matte som låg på soffan. Hon är förkyld så vi låg där och myste.Inte helt fel :-)

Matte säger att jag snart kommer att vara för stor för att ligga så där och mysa.

Jag kan väl käka krumelurpiller som Pippi Långstrump? Då kan jag ligga så där resten av livet!

Over and out / Pippi

Lärdag

Ni kanske tror att jag stavat fel i rubriken? 
Icke.I dag har jag (äntligen tycker husse) lärt mig kommandot HIT, och jag kommer varenda gång de ropar! 
Matte och husse är överlyckliga.
Knepet var ett nytt godis. 
Annars brukar husse antingen ge mig små morotsslantar eller Precepthjärtan brutna i tre delar. Småbitar alltså men jag har inte klagat, utan hans godis har varit helt OK att få som belöning och söka efter här hemma.
Matte har kört med levergodis brutna i småbitar. Jag har gillat det godiset lite bättre än husses faktiskt.

Men idag.

WOW säger jag bara.

Jag ska bli schäfer i nästa liv!!!
Husse hade en gratispåse med Royal Canin valpfoder för schäfer.

JAG ÄLSKAR DET!

Jag gör precis vad de vill bara jag får det, jag lovar :-)

Jag slutade till och med att pipa nör vi var ute och åkte idag.
Vi åkte långt, ända till Arboga och jag fick sitta i min nya bur i baksätet. 
Det var väl inte riktigt lika kul som att sitta i mattes knä eller att ligga i framsätet på min fina svarta bilfäll. Men jag var som sagt tyst när jag fick godis annars pep jag lite mellan varven.

När vi kom hem så var vi ute i snön flera gånger. Det är så kul!!!
Att hoppa fram runt hela tomten är så roligt så jag glömmer allt annat. Husse tyckte att jag kunde komma ihåg att kissa åtminstone :-)

Nu är jag helt slut så det blir bingen resten av kvällen för min del.
Over and out / Pippi

Snö!!!

I dag har det varit helt fantastiskt!

Det har snöat hela dagen. Matte säger att jag ser ut som en snöslunga när jag far fram genom snön med nosen i backen. Det är så otroligt kul ju.
Först var jag och matte ut i kväll , då kom polisen och åkte förbi, men jag blev inte rädd. Då skuttade vi i snön jättelänge. Sen när vi skulle gå in så ville husse vara med så vi gick ut alla tre efter en stund.
Först busade vi i snön ganska länge, sen kom det en rolig westie som gick förbi. Den busade jag med. Den var lite trögstartad men efter en stund tumlade vi runt som två bollar i snön. Oj vad kul det var!

Jag hade nog varit kvar där ute än om inte westiens husse hade velat gå hem mitt i allt det roliga.

Jag har sett dem gå förbi förr så man får väl hoppas på ett bra bus med den framöver :-)

När vi kom in var jag så blöt, så nu tycker jag att jag kan slippa bada i morron. Jag har ju snöbadat idag :-)

Over and out / Pippi


Tänder

Tycker husse att jag har lite för många av... Dessutom lite för vassa. Han försöker enträget att få mig att låta bli att bitas men nix, så kul ska han inte få.
Det finns nog inget sätt han inte försökt men jag gillar ju att gnaga på honom, fattar han inte det :-)Jag fick till och med ett nytt ben idag, det kan man ju gnaga lite på som paus från husses goda händer. 

Jag tror att jag har gått lite för långt med att springa från husse när vi är ute på tomten och leker. Han sa till matte i kväll när han inte trodde att jag hörde, att det är slut med lösspringandet här ute snart. Annars kommer jag att bli överkörd av en bil säger han. 
Asch då, de där bilarna behöver man väl inte vara rädd för? De luktar ju bara lite illa. Men husse han verkar bestämd på den punkten, så nu får man väl bara springa lös i skogen framöver. 
Jag borde kanske lyssnat lite mer på honom i alla fall. 
Men det är ju så trååååkigt.Men att busa med handduken när vi kommer in är alltid lika kul! Det missar vi aldrig efter en promenad.

Jag hörde matte viska att det är dags för bad på lördag igen. Jag ska nog fråga om jag får komma hem till Anna på lördag istället :-)Annars trivs jag rätt bra här. Nu efter tre veckor så har man ju fått lite erfarenhet av den här nya flocken. Jag ska nog lyckas dressera dem rätt bra vad det lider :-)Over and out / Pippi

Kladdfia

Idag var jag och husse och tittade till matte. 
Vi åkte dit där hon tydligen är när vi är hemma ensamma. Det var en väldig massa trevliga människor där. Jag hade fullt sjå att hinna med att hälsa på alla :-)
Jag får hoppas att jag får åka dit igen så att jag hinner lära känna alla trevliga människor.

Husse var nog gladast över att jag inte kissade på golvet. Man är väl inte dum heller. Man måste föra sig första gången så att man får återvända :-)

Annars fortsätter kampen här hemma. Husse försökte lämna mig ensam idag. Sånt ska han inte försöka sig på! Jag passade på att både kissa och bajsa på golvet under de 10 minuter jag var ensam. Husse suckade och torkade :-)

Han har börjat kaxa lite förresten. När han ska torka upp efter mig så brukar jag försöka sno pappret, men det verkar han ha tröttnat på (inte jag :-D). Så nu låser han in mig i buren när han torkar golvet den taskmörten. Då låter jag på alla sätt jag kan för att han inte ska glömma bort mig.

Jag kan se riktigt farlig ut då, husse borde bara lära sig att fokusera lite mer på MIG :-)I kväll fck jag ett sänt där smaskigt tandben igen. De är så goda så jag blir nästan tokig bara av att känna minsta lilla doft av det.
Man kan nästan inte förstå hur de kan göra så gott godis. Husse tycker att jag blir så kladdig i pälsen men det är det helt klart värt det tycker jag.Sen var det åter igen det där med vad husse fokuserar på :-)
Fattar han inte att det är JAG som är viktigast ???

Jag tror han menar allvar med att han vill att jag ska bli en attackhund. Han passar alltid på att fota mig där jag ser som grymmast ut. Efter en sån här hård dag är det dags att kura ihop sig, uffa lite och ta sig en rejäl kvällsvila innan sista kissrundan.

Over and out / PippiUff

Jag har fått ett nytt namn...
Lilla Uff, inget vidare säger jag men matte och husse säger att jag låter så hela tiden. 

När de lyfter upp mig - uff
När jag går ut i kylan - uff
När jag gräver i nysnön - uff
När jag gräver i landen - uff
När jag skuttar omkring - uff uff uff
När jag ska äta - uff

Vadå, bara för att jag inte kan lika många fina ord som de kan så behöver man väl inte bli mobbad heller?

Jag kan ju både gnälla, skälla och pipa istället om de tycker det är bättre, men uff är ju liksom mer ändamålsenligt tycker jag.Härlig sol men iskall vind idag. Både jag och husse stannar faktiskt helst inne om vi får :-)

Over and out / Lilla uff, näe Pippi menar jag ju

Burfågel

I dag har det varit snö hela dagen, mysigt!
Husse verkar inte hålla med...
Jag tyckte i alla fall att det var jättekul att skutta omkring i snön upp och ner för backen på baksidan när matte ville att vi skulle gå en sväng. Tji fick hon!

Vi tog en sväng i bilen i dag också. Matte och husse försvann en stund och kom tillbaka med ett jättestort paket. det var till mig förstås!Jag har fått en alldeles egen bur, heter man Pippi så ska man väl ha en egen bur ?!?
Den var jättemysig att ligga i. Jag tog med mig en leksak och gick in i den direkt så att alla förstår att den är min.

Jag berättade ju om den fina repbollen jag fick av Jonas häromdagen. Den leker jag jättemycket med. Husse tyckte visst att jag såg lite kul ut när jag lekte med den idag för han rusade efter kameran direkt.


Visst är jag fin :-)

Innan jag går och lägger mig vill jag skicka en smaskig hundpuss till min första husse Valle så att han kryar på sig snart. 
Om du vill kan jag komma och slicka på dina fötter tills du blir frisk, det är jag jättebra på!!!


Over and out / Pippi
Söndag

Idag började dagen med en strålande sol och skön morgonpromenad.
Husse var fortfarande lite trött:Framåt lunchtid fick vi fint besök av mattes moster och morbror. De kom bara för att hälsa på mig :-D
Lilla Evelina som var med var lite mer reserverad, men vi ska nog bli kompisar vi också bara jag lär mig att sluta hoppa på henne.

När vi skulle gå ut och fotografera så snöade det istället. Jag tyckte det var kul att fara runt med nosen i snön, men det blev inte några kort.

På kvällen så var det full rulle. Matte och husse tyckte nog att det blev lite för mycket så vi tog två promenader på raken. Den andra betydligt längre än den första :-) Sen sov jag sött, det hade de väl räknat ut förstås ...Tyvärr har jag ingenting att ligga på idag. Matte säger att jag får skylla mig själv eftersom jag har kissat både på min tassdyna och på min tassfäll. Jaja, jag säger - tvätta snabbare!!

Over and out / Pippi

Lördag

Idag verkade matte och husse väldigt trötta. Vi gick väl inte upp tidigare än vanligt??? 
Matte muttrede nåt om att på lördagar borde man få sova längre...

Vi spårade morot och hade allmänt kul på förmiddagen. 
Husse klippte mina klor och han lyckades den här gången också fast jag försökte komma undan. Sen kammade matte mig så att jag blev lördagsfin. Bara för attjag var så duktig så fick jag låna Snobbens ben en stund.En shoppingtur både till Sura och Erikslund gav flera nya kompisar som kom och ville hälsa på mig. Att åka bil är riktigt trevligt!

På kvällen hade vi kul besök. Det var Jonas som hade med sig Veronika och Ronie. De trodde nog att jag fyllde år för jag fick både godis och en jättekul repboll av dem. Såna trevligt busiga människor får gärna komma oftare.

Jag och Jonas myste på min tassbädd och så spårade vi morot. Det var full fart med andra ord.
Jonas och jag var ute och gick en sväng också. Han var väldigt duktig att hålla i kopplet :-)

När jag blev trött passade jag på att sova mellan Ronies fötter, det luktade så trevligt där :-)

Over and out / Pippi


Fredag

Husse var och köpe nåt nytt och smaskigt idag. Morot!  Sen skar han tunna skivor, gömde och sen fick jag spåra upp dem, jättekul :-)
Vi spårade både inne och ute och sen hade jag sån tur så jag fick en hel smaskig morot att gnaga på.Senare hände nåt konstigt.
När matte kom hem så åkte HUSSE bort. Han som aldrig brukar åka nånstans utan mig. Han skulle visst ut och åka tåg ända bort till Västerås. Där skulle han äta god mat och spela bowling. 
Jag hoppas han fick lika god  mat som jag får varje dag.
Matte sa att bowling är ungefär samma sak som när jag och husse leker med min stora boll. Då kunde han väl lika gärna ha stannat hemma och lekt med mig?

Matte och jag hade det ganska bra hemma ensamma, men jag kissade allt inne några gånger för att visa att jag längtade efter husse.  Sedan kom Henrik,  Matte och Ian och hälsade på. 
Matte??? konstigt, fast min matte kallade honom för Mathias, då vet man i alla fall vem som är vem :-)

Mathias och Ian busade med mig och sa att jag såg ut som lilla spöket Laban med handduken på huvudet.
Vi hade jättekul, men när de började sätta mina bajspåsar på huvudet så började jag fundera på om de var alldeles galna  :-)Jag och matte gick ut på en sen promenad med koppel, jag ville nog helst sova men matte var envis. Då gick vi ner till stationen. Det tyckte jag var lite läskigt men jag var modig och snart kom tåget. Gissa vem som kom ut ur det, jo HUSSE. Jag blev sååå glad. Faktiskt lika glad som när jag träffade Valle igår :-) det hade husse aldrig trott sa han. Han måste ju vara tokig, han är ju min bästa, alla kategorier:-)
Bara för att jag var lite sur på honom på eftermiddagen så är jag ju inte långsint :-)

Over and out / Pippi

Hockeykväll

I dag har jag ätit lite dåligt igen tycker husse. Vi hade det mysigt i solen i alla fall säger jag.Vårsolen är verkligen mysigt varm när man ligger på köksgolvet.

När matte kom hem så busade vi lite, sen åkte vi på hockey. Det var jättekul!!!
Den där snälla Janike var där så jag myste med henne. Jag höll naturligtvis ett öga på isen också. Matte sa att jag verkade vara den mest hockeyintresserade i familljen ;-)Jag tycker de var lite dåliga på att ropa hejarramsor faktiskt. Jag hade med min nya fina repknut eftersom den är blåvit, precis som brukets färger.
Lite mer
-"Sura blå , elda på"
-"Skjut, skjut hela bruuuuket väntar"
-"Passa o luura, hockey i Suura"
hade man väl kunnat få höra???

Som tur var vann bruket första matchen i alla fall.Det var i alla fall massor av trevliga människor där. Alla ville klappa mig :-)  sen sa det att jag var sååå söt också.
Men vet ni vem jag hittade där i vimlet, jo min första husse Valle! Jag blev så glad så att svansen gick som en elvisp sa matte.

Sen började jag och husse frysa. Det är ganska kallt i hockeyhallen tycker jag. Så vi övertalade matte att åka hem. Hemma var det varmt och mysigt och matte lyckades lura i mig maskmedel utan att jag märkte nåt, attans också.

Nu är det snart dags för en skön natts sömn.

Over and out / Pippi

Onsdag

Jag har börjat fundera på det här med rubriker. Jag kanske är trist som bara skriver veckodag? Dags att bli lite mer kreativ, vi börjar om!

Hmmm...vad ska jag välja? Janikebesök eller Stenbajs?
*har väldigt svårt att bestämma mig*
*Aftonbladet eller Expressen*
hmmmI alla fall...
Husse har varit lite bekymrad över mig idag. Jag har vare sig varit busig eller hungrig förrän matte kom hem.

Det KAN bero på allt bus med brorsan och mamma igår. Det tog på krafterna vill jag säga. 
Det kan också bero på allt jag råkade ut för igår. Det var ju så mycket så jag glömde ju till och med att berätta om duschningen som jag blev tvungen att göra bara för att jag trampat i lite bajs. Med efterföljande föning, *usch*.

Men det kan ju också ha berott på det som kom ut den naturliga vägen. Det var nog i alla fall husse mest bekymrad över. Nämligen en liten sten...
Han missar inget den där husse. Kan man inte ens få bli lite stenad utan att han snokar :-)

Han sa åt mig att med den goda mat jag får så behöver jag inte äta sten, jag kommer att bli mätt i alla fall. 
Det han inte fattar är ju att man måste ju testa allt åtminstone en gång så att man vet hur det är. Annars får man ju undra hela livet ju.
Nu var kanske inte det där med att bajsa sten det roligaste jag gjort, men nu vet jag ju hur det känns också :-) 

Senare på kvällen fick vi fint besök. Det var en mycket trevlig människa som heter Janike. Hon visste precis vad en hund behöver!
Hon kunde både busa och gosa. Henne gillar jag!!!
Dessutom hade hon med sig jättefina presenter. Man kan nästan tro att jag fyllde år eller nåt.

Kolla här vad jag fick:En mumisg blå/vit repkunt och en jättefin rosa tugggrej som jag kan gnaga på när mina tänder kliar. De kliar ofta kan jag säga. 
Tack Janike.
Många hundpussar till henne :-)

Matte sa att Linn också har ont när hennes tänder växer och jag kan säga att jag vet precis hur det känns.
Stackars Linn!  Hon kan få låna min tuggrej om hon vill.
Men bara låna!

Till slut bara en liten bild som husse tog idag. Matte tycker att jag ser ut som en galen gremlin på den - vad nu det är?Over and out / Pippi

Tisdag

I dag har det hänt så mycket så jag vet inte vad jag ska börja med att berätta.

 

Först så åkte matte och jobbade och jag och husse hade lite maktkamp som vanligt. 

Sen när matte kom hem så åkte vi jättelångt bort med bilen. Jag somnade ganska fort för det var riktigt mysigt att ligga på min goa bilfäll i solen och sova.

Sen när vi kom fram så körde husse in bilen i ett hus. Där inne så bankade de och slog på både husses och Jonnys bil. Jonny var en som vi träffade där, hans fru jobbar visst ihop med husse när han behagar gå till jobbet.

 

Sen sa farbrorn där att jag var en sååå söt hund, det sa alla som kom förbi faktiskt… och så sa han att husses bil var helt felfri så då fick vi åka därifrån. Husse tyckte att jag var en bra kompis att ha med när de ska banka på bilen. Det skulle han komma ihåg till nästa gång sa han. Speciellt när han ska dit med mattes bil, vad han nu menar med det...

 

Sen åkte vi hem och åt.

När jag och matte gick ut efter maten så träffade vi en jättesnäll hund som heter Sami.

Han var en fantastisk hund.

Han hade han flyttat till Sverige från Prag. Redan i Prag hade han gått i skola och det gjorde han här i Sverige också, så nu är han utbildad ledarhund. Det är inte många som har hundkompisar som gått i skolor både här och utomlands!

Det var nog därför han är så snäll. Jag vill gärna leka med honom fler gånger.

Hans husse åkte på en stol liksom. Den hoppade jag upp och satte mig på och skällde på Sami tills han blev rädd :-D Man ska sätta de där stora hundarna på plats så att de inte tror att de är bäst bara för att de är störst.

 

Sen åkte vi och hälsade på mamma och brorsan. Han ska flytta i morgon så jag passade på att hälsa på honom idag.

 

Vi hade så kul så man tror nästan inte att det är sant. Vad vi busade och jagade varann i två timmar.

Mamma och Poppe busade också med oss.

Så här kul har jag inte haft på länge! Jag var så glad så att jag kissade på golvet flera gånger :-) 

Min första matte Anna sa att vi måste komma dit och hälsa på igen nästa vecka. Det gör jag gärna!!!

 

Innan jag åkte hem så fick jag fina pippilottor i håret av Anna. Så jag är sötaste tjejen på gatan ikväll, det ni!

 

Over and out / Pippi

 

 


Måndag igen

I dag var jag hemma ensam med husse igen, men matte kom hem för tidigt och verkade inte så pigg. Hon gick och la sig utan att jag fick busa med henne först.
Jag och husse var ute. Han är en riktig luring den där. Han passar på att gömma sig direkt när jag glömmer att hålla koll på honom. Det blir ju ett fasligt sjå när man ska hålla koll på honom hela tiden så att han inte försvinner.

Sen gick vi ner till matte och tog oss en eftermiddagslur. Får hon sova så måste väl vi också få vila lite :-)

När hon äntligen vaknade så gick vi ut och kissade. Sen när vi kom in så gick jag och hämtade hundduken. Eller matte säger att det heter handduken, men jag är hund och det är min duk, då måste det väl heta hundduken eller?

Den gillar jag! Vi busar alltid med den när vi kommer in. Det har husse och jag kommit på alldeles själva. Det är faktiskt så kul så att jag nästan tycker den är roligare än leksakerna.Senare när vi varit på kvällspromenad så fick jag ett nytt smaskigt ben. Det var helt fantastiskt gott. 
Jag har nog aldrig känt en sån fantastiskt god doft förut.Matte sa att det var bra för mina tänder. Vem bryr sig, bara jag får fler, för det här smaskade jag snabbt i mig. Det fastnade lite i tänderna men det var det värt :-)I morgon ska vi visst hälsa på brorsan innan han också flyttar hemifrån. Han är den som fått bo kvar längst. Sen blir det tomt och ödsligt hos mamma och Poppe. Vad i hela friden ska de hitta på att göra hela dagarna sen?

Over and out / Pippi


Helgen som gick

I går lördag så åkte matte och husse bort så då fick jag hänga med morfar hela dagen. 

Men först skulle matte lära mig sitta. Ha! Det kan väl vem som helst? Fast man får låtsas lite lagom sådär så att man får lite godis :-)Morfar och jag var ute och åkte bil. Det var kul, jag passade på att äta upp hans jackmärke. Det är fånigt med märkeskläder tycker jag!

Men sen. Då skulle han och jag stå i nåt litet rum med stängd dörr som lät konstigt och sen när man gick ut så såg det helt annorlunda ut än när man gick in.
Knepigt. 
Jag gillade det INTE, i alla fall inte första gången. Jag satt i morfars famn och skakade.
HU! 
Men sen när vi skulle göra samma sak igen så visste jag ju vad som väntade så dä struntade jag i all skaka. Man är väl en tuff tjej :-) 

Det som var mest konstigt med det hela var att när man kom ut andra gången så var vi tillbaka där vi gick in från början. Det där måste jag klura lite mer på vad som hände egentligen.

Matte och husse kom hem till slut. Jag blev ganska glad, men jag låtsades inte om det så jättemycket först, men det är ju svårt att inte gosa när man får.


Idag söndag så har det varit en prövningarnas dag. 
Först så skulle husse envisas med att klippa mina klor. Inte för att det gör ont eller så, men det är ju så trist. Jaja, han fick väl klippa alla så att jag fick gå och leka sen. 

Sen var vi ute i det fina vårvädret både jag och husse och matte. Vi var ute i skogen också. Det skulle man ju inte ha följt med på, för när vi kom hem då skulle det BADAS. Måste man hålla på med sånt???
Man ser ju inte klok ut ju. Jag protesterade hela tiden, men husse släppte inte taget ändå. Fast det var såååå synd om mig.Ni ser ju själva så man ser ut.

Sen blev det ÄNNU värre. Matte tog fram den där hemska helvetesmaskinen igen. 
HÅRFÖNEN! 
Den är v i d r i g !
Jag klagade och krängde men näe då...den där husse är lite för stark för mig. Jag blev nästan torr och matte snusade mig i pälsen och sa att jag doftade som en liten prinsessa.Löjligt!
Jag är hund.
Hundar ska inte lukta som prinsessor! Vi ska lukta en massa annat gott. Vad får ni lista ut själva.

Efter alla de här prövningarna var det gott med en stor skål mat och en härlig eftermiddagslur.

Resten av kvällen ska jag göra precis som jag vill för det är jag värd!!!

Over and out / Pippi
Fredag

Idag tog vi två steg tillbaka i det där med att gå ut och kissa. Jag passade på två gånger att markera för husse för att han inte ska tro att jag är rumsren än :-)Annars var det roligast att Linn kom och hälsade på. Hon är riktigt busig, det gillar jag!
Hon och husse skrattade åt mig här jag hittade en fimp i Sussas rabatt och kom skuttande med den i mungipan. Jag såg visst ut som klippt och skuren ur en gammal cowboyfilm 

Matte tycker att jag har blivit duktigare på att äta upp all mat också, så jag får nog kanske lite mer i morron. Smask!

Over and out / Pippi

Torsdag

Husse säger att jag har varit så duktig idag. Jag har vare sig kissat eller bajasat inne. 
Matte var också nöjd när jag klockan två i natt satte mig ner direkt och kissade så att vi kunde krypa ner i våra varma sängar igen efter en minut. Hon blev så glad så jag var lika snabb klockan halv sex också, eller om jag ska vara riktigt ärlig så längtade jag väl tillbaka ner i sängen den gången med...På dan var jag och husse ute och åkte bil. Det är riktigt mysigt att ligga på min fäll och åka runt. Det trodde jag inte första gången jag hörde husse starta bilen.

När matte kom hem var vi ute och busade i snön. DET är kul. Matte säger att jag är så söt när jag skuttar fram med flaxande öron.


På kvällen när jag och matte skulle gå ut en sväng så hälsade vi på hos grannarna. Matte säger att jag måste lära känna alla som bor i grannhuset och jag är ju inte den rädda typen så jag följde så klart med.

Vet ni, det bodde ett djur där som är i min storlek. Lika fint svart och vit som jag, men han verkade inte riktigt veta hur man leker. 
Matte sa att Sambo som han heter är katt. Jag tror att jag gillar katter,  i alla fall om de är som Sambo :-) 

Han hade väldigt god mat också. Sen ville matte gå hem, men jag ville stanna kvar. Det var ju jättekul att träffa en ny kompis. Matte bar hem mig, men så fort hon släppte ner mig på marken så sprang jag tillbaka. Man vill väl umgås med sina nya vänner.

Nu vet jag i alla fall åt vilket håll jag och husse ska gå på dagarna när vi är ute och spatserar.

Over and out / Pippi


Onsdag

Idag har det varit så kallt ute så jag tycker husse borde ha stannat inne med mig hela dagen, men näe då. Han släpar ut mig i kylan och där står vi och huttrar båda två.
Han kan glömma att jag tänker bajsa när det är svinkallt ute!
Tillslut tröttnade han, det vill säga han frös som en hund :-) Då gick vi in och jag bajsade på köksgolvet :-D. Husse var inte lika glad...

Sen när matte kom hem så skulle hon hålla på och kamma mig, jag trodde det skulle bli otrevligt när hon lyfte upp mig på trimbordet, men det visade sig vara riktigt skönt. Jag somnade visst mitt upp i allt. Men sen när hon skulle klippa bort pälsen mellan tassarna så vaknade jag. Fattar hon inte att det faktiskt killas då??? Låt mina tassar vara, husse slipper ju tallande på sina eftersom han är kittlig. Jag kräver att bli rättvist behandlad.
Fram för jämlikhet mellan hund och husse!

Over and out / Pippi


Tisdag

Idag snöar det igen!!!
Det är sååå kul att hoppa omkring i snön och leka med den som behagar följa med ut.

Idag försökte mig på att locka ner några fåglar från fågelstugan, men det lyckades inget vidare. Det blev i alla fall ett nytt snyggt mönster på den tråkiga pinnen som den står på ;-)


När man har busat så måste man vila sig lite. Som ni kanske märkt tidigare så gillar jag att lägga örat mot golvet för att lyssna som en indian om det är nån som närmar sig:Sen var vi ute och åkte bil igen, det är inte så vidare kul, inte tråkigt heller, men snön är roligare. Undrar just varför de envisas med att köra runt med mig vareviga dag. Är det nån slags övning på vad som komma skall eller nåt?

Nu ska jag gå och lägga mig vid husses fötter när han gräddar plättar, har man tur kanske han tappar en :-)

Over and out / Pippi

Blå måndag

Idag har jag busat med husse hela dagen. Det bästa är att bitas. Husse försöker få mig att sluta, men det struntar jag i:-)

Matte har varit borta hela dagen, husse sa att hon måste jobba för att ha råd att köpa hundmat till mig. Så mycket äter jag väl inte?!?

När matte kom hem fortsatte jag att gnaga på henne. Hon verkar inte heller gilla att bli biten. Konstigt, det är ju så kul att gnaga.

Senare efter att vi varit ute på promenad vid Slaggen (man får visst bada där på sommaren sa matte) så kom morfar på besök. Han verkade busig. Det var smaskens att bita honom i fötterna, kolla här:Biter bäst som biter sist!

Matte och husse verkar lite deppiga i kväll. De säger att de kanske inte får åka och jobba mer. Det låter bra tycker jag för då kan vi busa hela dagarna. Vi kan leva på allt smaskens som jag hittar i rabatterna, jag delar gärna med mig till hela flocken.
Nu ska jag muntra upp dem med lite mer bus.

Over and out / PippiSöndag kväll

Vilket hundväder det har varit hela dagen!

Jag har varit ute och spanat och jag lyckades hitta en fin bajskorv på andra sidan vägen. Då kom matte och kastade bort den. Vad de är kinkiga då... får man  inte ha nåt kul alls att tugga på ute?

Det snöade så mycket så jag blev alldeles blöt. Det gjorde väl inget tyckte jag, man är ju vattenhund :-)
Men matte skulle absolut torka mig med ett monster till hårfön. Ni skulle bara höra hur illa den låter! Jag gjorde mitt bästa för att krångla mig ur hennes grepp, men jag förlorade och blev torr.
Nästa gång ska jag allt gömma mig innan hon får fram den där helvetesmaskinen. Ha!Over and out / Pippi

Söndag

I natt sov husse bredvid mig redan från början så jag sov hela natten fram till klockan fem. Då gick jag och husse ut i kylan. 

Brrrr.

Han är en envis typ verkar det som så jag både kissade och bajsade ganska fort så att han släppte in mig. Jag gick och la mig igen och sov ända till klockan åtta.

Efter en sväng ute så blev det frukost. 
Jag tycker att de serverar alldeles för stora portioner på det här stället... Tror de att jag är lika gamig som Korven eller? Jag åt i alla fall inte upp allt. Man kan väl spara?

På förmiddagen har jag och husse haft en liten kamp om hans snygga illgröna foppatofflor. Jag tycker att de är goda att gnaga på men husse vill visst att de ska stå redo innanför dörren utifall jag ska gå ut. Matte gav mig ett ben att gnaga på istället. Det var nästan lika gott.När husse och jag var ute så hittade jag äntligen det som jag har känt doften av i kryddlandet. Efter en stunds grävande hittade jag världens smaskigaste bajskorv!
Fast husse snodde den direkt, vilken taskmört! 
Sen klagade han till matte att det luktade bajs om hans händer fast han tvättat sig flera gånger. 
Han är en riktigt konstig en, bajs som luktar så gott!


Over and out / Pippi

Lördag

Idag har jag hunnit med en hel del eftersom jag väckte alla 5:15. Det är bra att börja dagen i tid så att man hinner med allt man tänkt sig.
Nu hade vi iofs inte sovit så värst mycket innan eftersom jag demonstrerade hur fint jag kan yla.

Först tyckte jag att det var riktigt mysigt att sova i min nya säng. Det kan ha berott på det nya fina varma hjärtat som jag fått av Veronika. Det värmde gott när jag sov ensam för första gången. 
Men sen lite senare när jag vaknade så var det inte riktigt lika varmt och gosigt längre, då väckte jag alla och berättade det...
Sen gick jag och matte ut, men det tyckte jag var en dålig idé, det är ju så kallt så där tidigt på morgonen. Så jag gick in och kissade på största mattan jag hittade istället.
Sen passade jag på att göra lite mer, men då lurpassade matte på mig så hon hann få under ett papper...otur.

Frukost smakade särdeles gott klockan halv sex och sen har det rullat på hela dan. Mat, kissa (helst inne men ibland hinner jag inte innan de lurar ut mig), busa och sova om vart annat. 
Ute kan man både äta mossa, gräs, spireakvistar och rosmarin. Det smakar fågel alltihop, men äter jag mer rosmarin hotar matte att döpa om mig till Kryddan...

Att mysa i soffan med matte är toppen!
För att inte tala om att mysa med husse på min tassdyna. Visst ser jag nästan lite farlig ut?  Husse ser i alla fall ganska rädd ut, tycker ni inte?
Over and out /Pippi

Att flytta tar på krafterna...


Ubbe och Pippi myser


Äntligen hemma

Bild

RSS 2.0