Onsdag

I dag har husse försökt träna lite i koppel men jag har ingen lust alls! Han ger nog upp snart bara jag håller ut ett tag till :-)

Bara för att retas med honom så gick jag mycket bättre med matte när hon kom hem *fniss*
Jag grävde några snygga gropar i dag också, husse och matte verkade inte alls lika imponerade som jag tyckte att de borde vara. De lär sig nog uppskatta dem med tiden.

Vi var hem till Jonas, Veronika och Ronie och hälsade på i kväll. Där var det kul!
Jag och Jonas rusade omkring i trädgården och jag for ut som ett jehu på åkern för där fanns det godis (= bajs) överallt :-)

Jag passade på att få lite valpfnatt där också. Det är bäst att passa på när det finns stora ytor att röra sig på :-)
Jag smakade lite på deras fina scillor som växer vilt i gräsmattan också. Mums!

De hade krattat mossa i sin gräsmatta och lagt i långa fina rader. Där var det mysigt att bara ligga eller gräva ner sig i mosshögarna. Det är väl inte för inte som matte kallar mig för lilla Mossan :-)

Till slut var det dags att åka hem. Väl hemma såg jag ut som en smutsgris sa husse. Det blev raka vägen ner i duschen. Där blev det storrengöring. 
Usch och fy!
Jag sjöng fint för dem, men de brydde sig inte alls om min klagosång :-/

Efter duschen skulle jag gå ut och kissa lite. Då låg de här bestarna vid trappen och uppvaktade varann:Otäckingar är vad de är!

Sen var det såklart föning och borstning. BLÄ!
Jag gör mig så liten som möjligt, men de lyckas alltid lura mig så att de kommer åt på magen i alla fall. Lite varmt och skönt var det kanske, men det tänker jag inte erkänna!!

Nu ska jag sova gott här i min lilla bädd som jag vuxit ur för länge sen. Matte säger att det inte alls är synd om mig att jag får ligga i den eftersom jag har kissat på både den beiga och den rosa tassfilten OCH käkat upp stora bädden...
Så det är väl bara att kura ihop sig och gilla läget .Over and out / PippiValpskolan

Idag var det dags för andra lektionen i valpskolan.
Det var svårt...
Kanske inte själva övningen, men allt tålamod som en liten valp måste ha för att klara skolgången.

Först var det teori för alla hussar och mattar. Då skulle man ligga fint och vänta. Hur lätt är det när det när man är i ett litet rum fullt av intressanta valpar och människor *suck*.
Dessutom satt matte på två stora säckar med mat. När jag inte fick leka med de andra hundarna så försökte jag gnaga lite på matpåsana, det fick man inte heller.
Inte fick man smaka på de stora tjurmusklerna som stod i en hink heller. Hur stora och hur många frestelser ska man behöva utstå på en och samma kväll?

Efter en halvtimme fick vi äntligen gå ut. Då gick vi ner till Äppelparken för mer praktiska övningar. 
I dag var det följa matte eller husse när man går i koppel. När det var min tur (näst sist) så hade jag tumlat runt och både hunnit bita sönder husses och mattes kläder. De försökte tappert att försöka lugna ner mig men jag var som en duracellkanin sa matte.
Jag och husse skulle försöka oss på övningen , det blev katastrof!!!

Jag var så uppe i varv att jag omöjligt kunde koncentrera mig på husse. Jag bet honom i armarna och hoppade som en tok. Gå i koppel hade väl inte jag tid eller lust med alls.
Vår fröken i valpskolan skulle visa husse hur han skulle göra. 
HA!
Som om jag kunde koncentrera mig bättre på henne? Jag bet henne i armarna också! Jag vill faktiskt inte vara stilla så länge och sen tror de att jag ska samarbeta. Sällan!

Nästa gång får de hitta på nåt annat om jag ska vara med, så det så!!!

Väl tillbaka i kurslokalen var det dags för lek igen.

Jag fick leka med en liten kille som inte gillade mig alls. Han satte sig under en stol långt in i hörnet och bara morrade åt mig. 
Tråkmåns.
Jag försökte på alla sätt att få fart i honom, vilket var helt lönlöst. Inte kom han fram inte.

Jag försökte leka lite med schäfertikarna istället, men de tjejerna är lite för stora för mig, men lite nosade vi allt :-)Här är jag, Donna och Geisha.

Väl hemma var det lite mat, lite kiss och sen sov jag gott :-)

Over and out / Pippi


Mormor fyller år

I dag har solen varit varm och skön igen. Husse och jag har haft en toppendag när matte jobbade.
Det är allt synd om henne som måste jobba när det är så härligt väder.

När matte kom hem så åkte vi till mormor. Hon fyller år idag och det var första gången jag fick träffa henne och Patrick. Vi ska nog komma överens för de verkade snälla båda två :-)

Det var inte bara vi som skulle gratulera henne utan Henrik, Mathias och Mickel kom också. 
Oj vad kul det var att leka med de grabbarna!!! Det märks att de vet hur man leker med en liten hund.

Här leker jag med Mickel:Och här sitter jag och Mathias och har det bra:När vi kom hem igen så hade både moster Evy och Lillan varit här och hälsat på oss just i dag när vi var borta på kalas. Det var synd att vi inte var hemma. det var så länge sedan jag träffade moster Evy.

Lillan hade lämnat så fina presenter till mig. En mumsig garnknut, smaskiga godisar ända från Australien och det bästa, en Pippihandduk som jag kan torka tassarna på.Tack Lillan, en stor kram till dig. Hoppas att jag är hemma nästa gång du kommer hit och hälsar på mig.

I morgon är det dags för valpkurs igen, det ska bli kul.


Over and out / Pippi

Söndag

Dagen startade klockan åtta när det var dags för en morgonkissning på baksidan. Vi gick ut allihopa. Sen tyckte matte och husse att man kunde sova lite till. Det tyckte inte jag.
Husse och jag gick upp, jag först upp för trappen och sen vek jag direkt av till vänster ut på parketten och la en fin hög!
Husse uppskattade inte det precis :-)

Matte passade på att slumra lite extra hon.

Jag och husse fick roa oss på egen hand med morgonbus och promenad. Jag busade lite med min älskade skjorta, den är go den :-) Man kan göra allt med den. Bita i den, krama den, kampa med den och bara slicka på den om man inte orkar annat :-)När matte vaknade gick vi ut allihop i skogen. Det är kul!
Matte plockade årets första vitsippor, jag var med och försökte smaka men husse tyckte att vi kunde gå åt ett annat håll :-)

Jag slapp duscha idag, men jag kom inte undan helt, för i dag var det visst tassarna som skulle friseras. Matte tyckte att det var för mycket päls mellan trampdynorna, så jag blev rakad  under tassarna. 
Det var inte kul! Inte för att det gjorde ont eller så, men ändå...  Hur mycket ska en liten söt hund behöva stå ut med egentligen???

På kvällen skulle det grillas igen. Matte och husse är ju helt galna! Är det verkligen bra att äta grillad mat varenda dag? 
Husse bara fnyser om nån skulle komma på idén att klaga. Han älskar att sommaren är här och att man kan grilla varenda dag om man vill :-)

Det blev ingen utställningsträning idag. De stora hundarna var på utställning i helgen så då blev det inget. Trist, men nästa vecka, då du Annie. Då har jag tränat på både det ena och det andra. Hoppas att du tycker jag har blivit lite duktigare sen sist :-)Over and out / Pippi
 


Lördag

Matte smet i väg i morse och vi andra fick inte följa med. Hon sa att hon måste kolla hur en hundutställning går till innan jag ska åka på en sån första gången. Hon tog med sig den där busiga Janike också, hade det inte varit bättre om vi stannat här och busat istället???

Jag och husse passade i alla fall på att vara ute i solen hela dagen. Det var så varmt och skönt.  Vi var bland annat ner till Annehillsparken och kollade om brasan skulle bli stor i år. Det var ganska mycket ris redan, men lite utspritt :-)

När matte till sist kom hem hade hon många kassar med sig.

Jag fick många nya saker:

Ny rosa fäll till min liggplats
Ny matskål till stugan
Fästingplockare (om jag träffar Snobben igen)
En fånig röd hårrosett
En kastboll
Tuggpinnar, 100 stycken !!!
Tre tuggpinnar i olika färg
Ett torkat knä !! men det får jag visst inte smaka på än
Gratisprover på mat
Märgben med mumsig fyllning
Ett jättefint rött halsband

Halsbandet var det bästa av det som kommer att finnas kvar. Nu kan husse äntligen sätta på mig halsbandet utan att luggas eller strypa mig :-)

 
Mjukt och skönt var det också :-)

Annars var märgbenet bäst. Det hade en god fyllning som jag smaskade i mig så fort jag kunde. 


Den där fåniga hårgrejen syns också på kortet...

Det skulle grillas igen här, och inte fick man smaka i dag heller...
Tänk att det ska vara så svårt att ge en liten hund en smakbit nån gång...

Jag hade lite svårt att somna på min nya fäll. den var ju så god att bita i :-)

Over and out /  Pippi


Soldag

I dag kom våren för att stanna hoppas vi alla!
Det var så varmt och mysigt ute och vi har solat hela dagen jag och husse.

Husse och matte passade såklart på att grilla, men fick man smaka då? Nänä, det enda goda jag fick var nåt husse spillde på plattorna vid grillen.
Man kan väl få en liten godbit åtminstone???

Jag gillar verkligen skjortan husse fixade åt mig igår. Den leker jag nog mest med av allt jag har.Efter två kvällspromenader och flera kortare så hade husse och matte hoppats på lite färre inomhuskissningar idag tror jag. Men jag kissar både inne och ute för säkerhets skull :-D
Man kanske får passa sig så att husse inte gömmer vattenskålen.

Over and out / Pippi


Benbad

Ännu en händelserik dag i en liten hunds liv är snart slut.

I morse chockade jag matte rejält med att vilja ha frukost efter den vanliga morgonkissningen. Istället för att gå och lägga mig som vanligt så krälade jag mig upp för trappen. Väl uppe smaskade jag i mig två deciliter mat en hel del vatten och sen ville jag gå ut och bajsa!Varför stå och äta när man kan ligga ;-)
Jag var nog extra hungrig idag eftersom jag inte orkade äta någon kvällsmat igår när jag kom hem efter besöket hos mamma.
Matte hade fullt sjå med att hinna med allt innan jobbet *fniss*

Efter promenaden la jag mig igen och sen sov jag och husse skönt ett tag till :-)

Husse lämnade mig en stund mitt på dagen för han skulle luncha med matte. 
När husse kom hem åkte vi till Bergs socken för att kolla bilen. På hemvägen stannade vi vid Ekängen och lattjade lite med en fotboll som vi hittade. Tyvärr kom det en och hämtade bollen sen...

Husse gjorde en ny leksak till mig. Han knöt ihop en gamma skjorta som jag kan bära på. Det var en höjdare!!När matte kom hem åkte vi till Slaggen för när jag och husse var där på dagen så var det en otäck traktor där. Då ställde jag mig vid bilen och ville åka hem igen!
När vi kom dit på kvällen var det tyst och lugnt. Det var bara några fula kanadagäss där som jag retade mig lite på. Jag var lite rädd för dem, men de hade lagt några goda högar på stranden som jag smaskade i mig :-)

Jag tog ett litet dopp också. Premiärbad för mig, men jag gick inte i så långt, det är ju så kallt än. Jag nöjde mig med att bada benen :-)

När vi kom hem sköljde matte av mina tassar i handfatet. Då blev vattnet alldeles svart av sand och annat bös som husse säger.

En kvällspromenad med matte och ett vitt ben av husse (som Anna och Anders gav mig i lördags) gjorde den här dagens avslutning perfekt :-)

Over and out / Pippi

Hem till mamma

Idag har jag och Husse softat och börjat träna lite på slalom. Det är lite lagom klurigt sådär :-)

På kvällen skulle matte och husse gå på bio, så då fick jag vara hemma hos min mamma och resten av hennes flock. Åh vad jag trivs där :-)
Men man får inte vara så kaxig. De uppfostrar mig allihopa. Det är lek när de vill och sen får man ta det lugnt och inte störa de stora hundarna när de vill vila.

Jonas var också glad när jag kom och hälsade på. Vi busade bra vi med :-)

Min första matte Anna rakade mig på magen så att jag blev fin. Det är ju som sagt snart dags för beach 09, så det var väl dags att börja ansa armhålor och mage :-)

Anna sa att jag får komma tillbaka hur ofta jag vill eftersom jag är så gullig :-) Men hon är inte att leka med. Där är det bäst att göra som de säger. Kissar gör man ute och leker också. Men det är kul i alla fall. Tänk om man hade en lika stor flock här hemma...

Nu är jag helt slut och ska sova gott hela natten. Tyvärr blir det lite hårt eftersom jag har tuggat sönder min säng idag. Men så trött som jag är så sover jag nog i alla fall :-)

Over and out / Pippi

Att börja i ettan

I dag var det dags.
Första gången i valpskolan.

Åååh så kul det var att få träffa en massa andra valpar. Sen fick man inte leka med dem. Oj var besviken jag blev.

Jag kunde nästan ligga fint på golvet när människorna skulle fika och ha teori. Men det var svårt. 
Den var flera små trevliga hundar där men de bara morrade åt mig :-(

Sen var det i alla fall praktik i Äppelparken.

Det var svårt att vänta på sin tur.
De andra valparna hade lite svårt att förstå vad dagens övning gick ut på. Fröken sa att deras mattar och hussar inte hade tillräckligt gott godis med sig .Vilka kräsna elever. För mig duger det bra med små foderbitar. Jag kan ändå :-)

Dessutom var övningen busenkel ju.
Först visade matte en godis. 
Sen gömde hon den. 
Sen skulle jag titta på henne så fick jag den.
Men åååhhh.
Det tog väl en sekund innan jag fattade. Då fick vi träna på utan godis. Med klapp eller bara beröm med rösten först och sen godis. 
Det kan jag ju också ju.
Så vi fick beröm och tips på hur vi kunde träna mer hemma. 

Men att vänta på de andra. Det är inte min starka sida kan jag säga.
JAG VILL JU LEKA!!!
Det fick man inte göra i skolan just då i alla fall.
Leka med husse fick man göra i alla fall. Vi fick lära oss hur vi ska kunna lära oss slalom mellan husses ben. Det ska bli kul att lära sig :-)

När den praktiska övningen var över gick vi tillbaka för att få leka två och två.
Jag fick leka med schäfertiken Donna. Men vi ville inte leka, utan gick mest omkring och nosade på allt annat i rummet, naturligtvis med full koll på varandra men leka kanske vi provar på en annan dag :-)

Vi fick läxa också fast det var första dagen.
Vi ska träna kontakt med olika belöningar t ex. klapp, röst och godis. Olika varje gång.
Jag som redan kunde kontakt så bra skulle mest träna med röstberöm och få vänta på godiset.


Jag somnade snabbt i bilen på hemvägen och lär somna tidigt i kväll också. Det är ansträngande att gå i skolan.
Men jag hoppas på lite klurigare övningar till nästa gång.

Om ni undrar varför det inte blev några kort idag så beror det på att matte inte ville skrämma de andra första dagen med kameran. den smyger vi med nästa gång :-)

Over and out / Pippi

Premiär

En strålande sol men blåsigt värre. Husse och jag var ändå ute i solen och traskade både här och där.
Jag avstod från att känna på vattnet idag, bada ute får nog vänta lite till...Husse tyckte att jag var lite slö men trodde att det mest berodde på att jag saknade matte som envisas med att jobba hela dagarna ;-)
Vi tränade i alla fall lite stå fint och gå fint som fortsättning på gårdagen. 
Så var det dags för min premiär, nu var den ju inte av det roligare slaget precis. Husse hittade en riktig bamsing bakom örat,  urk :-(Den var gigantisk. Jag hade gärna avstått från att få nån fästing faktiskt.

Matte tror att den kom från Snobben, bra att ha nån att skylla på :-) Tur att husse hittade den i alla fall.

I kväll har vi varit ute och busat. Husse och jag visade matte vad duktig jag har blivit på inkallning och sätta mig fint vid honom.
Sen busade vi med bollen såklart :-)
Jag fick gå hem utan koppel också eftersom jag var så lydig. Det är alltid lite roligare då.

Nu är det dags för att knoppa in.
Sov sött.

Over and out / Pippi

Träningsdag!

I morse slaggade vi länge allihop. Tur att man har hamnat i en flock som fattar att det är skönt att få sova ut på morron :-)

Matte och jag var ut på en långpromenad på förmiddagen. Vi träffade mattes kompis Vanja. Hon var jättesnäll och bjöd på godis:-) När vi tillslut kom hem trodde husse nästan att vi gått vilse eftersom vi var borta så länge. Som om Ramnäs skulle vara så stort så att man kunde gå vilse hahahahahahahaha.

Efter lunch var det dags. Helt oväntat skulle hela flocken gå ner i källaren. Jag tänkte att det kanske var dags för en liten eftermiddagslur. Ack så fel man kan ha... *suck*

Jag som till och med gick in i badrummet frivilligt helt ovetandes om vad som komma skulle.
DUSCHNING stod viss på schemat idag. 

Varför hade inte nån informerat mig om det??? Jag bara undrar!!!

Jag försökte som vanligt att gnälla lite för att slippa, men den gubben gick de inte på den här gången heller.
För att vara lite extra djävliga så stod både schampo och balsam på schemat. Attans vilken otur. Dubbelt så lång tid i duschen alltså.
Så nu doftar man både citron och ocean breeze...larvigt!Matte sa att vattnet var helt svart så det var verkligen en nödvändig dusch. Säger hon ja.
Hundar mår bra av lite jox i pälsen så det så!Sen skulle man torkas också. Jag försökte torka mig själv i soffan. Jag har aldrig kommit in till den förut, men jag pep upp för trappen och upp i soffan innan matte hann säga flasklock :-) 
Tyvärr fick man ju inte vara kvar där så då blev det ju både handduk och den där satans hårfönen. Den måste nån ha uppfunnit bara för att plåga små hundar med. 
Usch!!!

Till slut var man ju torr i alla fall. Då var det dags för en liten tur i bilen.
Det var visst dags för premiären på utställningsträningen.

Det var jättekul!

Det var en jättesnäll människa som heter Annie som jag fick träna med. Hon bjöd på mumsiga köttbullar så jag sprang så fint jag kunde bredvid henne så länge jag orkade. Jag tittade på henne hela tiden för att hålla koll så att hon inte käkade upp köttbullarna själv :-)
Sen ville hon att jag skulle stå fint också.
Jag försökte, men man blir ju lätt trött, så jag råkade nog sätta mig ner både en och två gånger :-/

Det verkade som om jag fick godkänt  i alla fall. Det var ju ändå första gången :-)

Matte och husse var väldigt imponerade över att jag skötte mig så bra. Husse bjöd mig till och med på en skinkrulle när vi sent om sider kom hem igen.

Det tog nämligen ganska lång tid innan vi kom hem igen. Vi hälsade på Jonas, Veronika och Ronie på hemvägen. Där fanns det mycket nytt att sniffa på. Det var så mycket så jag hann faktiskt inte leka så mycket med Jonas som jag brukar. 
Dom hade jättespännande träbitar som man kunde gnaga på. Lite god bark hittade jag också. Det var smaskens :-)

Sen lekte jag bakom deras soffa. Det var också jättekul. Det enda som var lite farligt var väl den där råttfällan som jag försökte leka med. Som tur var missade jag den precis när den smällde igen.

Nu har jag kissat några gånger - både ute och inne till husses stora glädje :-)Sen avslutade jag kvällen med mitt nya nöje, valpfnatt de luxe. Då far jag fram och tillbaka i köket med en sväng in i datarummet skällandes och grymtandes i full fart. Det är bara turen som gör att jag inte längre kör in huvudet i väggen :-D
Jag brukar kräla och skälla lite under nån möbel också. I dag var det köksskänken .-)

Sen dricker jag en halvliter vatten eller så och sen kastar jag mig ner på golvet vid mattes fötter för nu är det dags för frökens skönhetssömn!
Natti natti

Over and out / Pippi

Lördag

I dag sov vi länge allihop. Vi masade oss upp strax före tio. Det var jobbigt nog :-)

Framåt lunch kom Henrik och Mickel på besök. De hade med sig en stor best som heter Snobben. Han var lite farlig...Han var väldigt stor och hade en mörk röst. Jag höll mig lite på min kant till att börja med.
Sen hade vi kul. Vi jagade varann här ute, men han tröttnade lite fortare än mig, gammelhunden :-)

Vi hade i alla fall en hel del bra bus. Sen fick vi varsitt gott tandben av matte. Snobben slukade sitt på 10 sekunder ungefär. Jag la mig under en stol och knaprade på mitt så att han inte fick tag på mig :-)Både jag och Snobben visade våra konster så att vi fick mycket godis. 
Fast en sak gillade jag inte. De hade snott mattes specialtrick! Det kunde minsann inte Snobben förut.
De kan väl hitta på sina egna tricks...

I alla fall så hade Snobben aldrig varit i en bur förut och Mickel trodde inte att han skulle få plats i min stora ens, så vi var tvungna att testa.Det blev ju inte ens trångt :-D

Rätt var det var som kom det ännu mer främmande.

Det var Anna, Anders, Evelina och  Alva som kom på besök.

Evelina har jag ju träffat förut, men de andra i den flocken hade jag aldrig sett. De var snälla allihop :-)
Jag fick väldigt fina presenter också. Både tandborstkex och goda ben. MUMS :-)Anders och AlvaMickel och Evelina

Vi gick en sväng uppåt skogen jag matte, Anders och Evelina.I kväll är jag ganska trött efter dagens alla upplevelser.
Det blir en slapparkväll hemma. 

Dagens vägning visar 8,6 kilo, har jag verkligen gått upp 0,8 kilo sen i torsdags?
Bäst att passa sig beach 2009 närmar sig med stormsteg :-)

Over and out / Pippi

Fredag

I dag var jag och husse ute med bilen igen.
Vi tog en sväng till Sura och gick vid Sättern. Efter det hälsade vi på morfar som jobbade på återvinningen.
Han sa att det kan hända att jag får följa med dit när husse börjar jobba igen. Man får akta sig så man inte blir en sophund :-)
Tyvärr blev det inget besök på Hobbes Hörna i dag. Deras skinkrullar kan jag äta varje dag som lunch!

Väl hemma tog vi en sväng i skogen. Där hittade jag det där smaskiga råtthuvudet från igår. Nu kastade husse bort det ännu längre så nu hittar jag det nog inte igen :-(

På kvällen fick jag bannor för att jag bet i mattes jacka när vi var ute på promenad. Det är ju så smaskig ju!!!
Det är trist att bara gå fint och spatsera fram. Jag vill leka!

Over and out / Pippi

Torsdag

I dag hade husse en jobbig morron :-)

Först vaknade han av att jag låg och ulkade i min säng. När han såg vad jag hade spytt upp förstod han inte först vad det var. Det såg mer ut som bajs först, men sen såg han att det var lite fluffigt...
Det var lite av min dagbädd som jag smaskade i mig i går tillsammans med lite grenar, en etikett! och hundmat förstås :-)

Vi gick upp och ut för att kissa. Jag kissade och sen snabbt in för husse behövde ju också kissa.
Han var dum nog att stänga toadörren... då passade jag på att göra som televerket, lägga en kabel :-)

Husse torkade och jag låtsades som inget.

Sen ringde farmor, då blev jag sur på att inte få någon uppmärksamhet, så jag passade på att kissa på golvet :-)
När han envisades med att vilja prata i telefon i alla fall så bet jag honom. Han kan ju inte försvara sig så bra med bara en hand :-D

På den efterföljande skogspromenaden hittade jag en kotte att bita i - trodde husse. Han tog den ur min mun och kastade bort, men jag fick tag på den igen, då snodde han den för andra gången och såg samtidigt vad det var - ett råtthuvud. Då gav han nästan upp. Det kan ju vara nog nån gång tyckte han :-D

På eftermiddagen skulle husse och matte åka till stan så jag fick vara hos morfar. Vi var ute och gjorde Sura osäkert :-)

När jag blev hämtad och vi kommit hem så fick jag ett sånt där supergott tandben. Åååh vad de är goda!
Husse tycker bara att jag kan låta bli att kladda ner tassarna så förskräckligt när jag äter dem. Han är så petig han så...

Det vankades kvällsmat, men matte började baka till fredagsfikat ungefär samtidigt, då ville jag inte ha min mat mer. Hennes kaka luktade mycket godare :-)Jag försökte allt ta mig upp på bänken men jag är lite för kort än tyvärr.Där fick mat stå på golvet utan att ha fått smaka ett endaste dugg.
Matte sa att det var för att det är giftigt med choklad för hundar.
Jag tror att hon säger så bara för att få ha det goda för sig själv!
Taskigt!

Over and out / Pippi


Onsdag

I dag har det inte varit något vidare väder. Det kändes mer som höst än som vår sa matte.
Husse och jag var ute en sväng. Vi var både vid Slaggen och vid Sättern och gick.
När matte kom hem åkte vi till Slaggen igen.


Bara det blir lite varmare i vattnet kan man bada där :-)Det är faktiskt svinkallt än så länge...
Men man måste ju prova för att säkert veta :-)Ser ni hur mycket jag längtar till varmare väder?Tänk vad härligt det ska bli att åka ut med båten.

I kväll undrade matte vad jag höll på med.
Jag låg under köksön och skällde och roterade som en propeller.Husse sa åt henne att det var vanligt valpfnatt, men hon såg skeptisk ut .

Nää...nu är det dags att krypa ner i bingen!

Over and out / Pippi

Tredje dag tok

Det blev jag igen *suck*

Matte började jobba i dag och då brukar det bli jag som råkar ut igen. Tur att det bara är en dag kvar av de här tokerierna, sen är påsken slut.

Husse och jag var till Slaggen idag. Jag plaskade lite med framtassarna i vattnet, men det var lite för kallt för bad än så länge. Dessutom var det en massa läskiga kanadagäss som skrek, då tyckte jag att det var dags att åka därifrån!

Vi åkte till Annehillsparken istället där vi kollade om nån lagt på nåt ris till brasan. Det var en stor hög redan, så det kommer nog att bli en rejäl brasa på sista april :-)

Kameran hade husse lämnat hemma som vanligt...

När vi var ute på eftermiddagspromenad så såg vi ett konstigt taggigt djur. Det var ganska litet, men jag var ändå lite reserverad. Det ska man vara sa husse. Igelkottar är inte att leka med.

När matte lagade mat fick jag smaka nåt nytt. Rå potatis var ganska gott det med :-) Matte säger att jag är en allätare. Det verkar vara positivt.Potatis under köksön?


Over and out / Pippi

Annandag påsk

I dag höll sig solen borta.
Då passade vi på att bara ta det lugnt och gosa allihop.

Matte orkade inte ens ta fram kameran:-)

Jag bjuder på en bild från helgen istället.Här står jag och myser utanför Medeltidens värld.

Om ni undrar vem som blev Annandags tåska så var det husse såklart :-)

Over and out / Pippi

Påskeloska

I dag var det äntligen dags!
Husse är mest rädd för att bli Påskeloska, så det såg jag och matte till att han blev såklart :-)

Sofia kom och lekte med mig i dag också. Vi hade jättekul hela dagen!


Vi tittade i fotoalbum också i det fina vårvädret. Det blev så varmt så man fick vila sig i det svalare gräset emellanåt.Till slut hjälpte inte ens det, då grävde jag bort lite mossa och la mig direkt på jorden.Det var skönt!

Man måste ju sola sig lite också.Det gjorde jag och Sofia på filten. Det blev lunch i gröngräset :-)

Efter maten åkte vi och hälsade på min snygga brorsa Levis.
Vad kul det var!!!Vi busade och skojade nästan hela tiden vi var där.
Både på altanen och på fotbollsplanen strax intill.Tänk om man kunde träffas lite oftare :-) Då skulle man nog inte orka med vare sig valpfnatt eller att gnaga på husse :-)
Det var faktiskt lite roligare att leka med Levis än med mamma och Lyckra, för nu fick jag också chansen att ligga överst ibland. 
Jag och brorsan turades ju om, men Lyckra och mamma ska alltid ha mig på rygg.Det blir lite enformigt i längden.
Sofia försökte dressera oss lite men det var svårt att sitta still...

Matte och husse tyckte att det var lika trevligt som jag. Det kändes nog bra för dem att höra att vi beter oss ganska lika jag och brorsan :-)

Till slut var det dags att åka hemåt när vi lämnat av Sofia och vinkat adjö till farmor.
Jag la mig och sov gott  i min bilbur.Vid Norrkvarn var det dags för lite kisspaus vid barnens kanal.Jaja, jag bajsade också, men måste man behöva bli fotograferad just då???Resten av hemresan gick bra, i alla fall till Örebro. Då började jag tröttna, men efter en liten serenad i bilen så somnade jag igen.

Att komma hem är alltid bäst, oavsett hur kul det är att vara ute och resa.
Det blev en lång sovmorgon dagen efter!

Over and out / Pippi

Påskafton

Jag sov gott hela natten och vi klev upp allihop klockan halv åtta. 
Då sov farmor fortfarande så hon blev Äggskäppa :-)
Hon erkände aldrig det, hon sa att hon duschade, men vi hörde då inte ett knyst från toaletten.
Vi gick in till oss och gosade lite för att inte väcka henne, men sen var det full fart :-)

Det kom en faslig massa folk hem till farmor.
Först var det husses storebror och hans flock. Av husses gudson Johan och hans goa sambo Jenha fick jag en massa fina presenter.
En tovutredare, ett gott ben, tuggpinnar, en hel påse hundgodis och det bästa av allt: en torkad lunga, mums!
Husses lillebrors flock kom också. I den flocken finns Sofia. Hon och jag blev riktigt goa kompisar. Vi var ute och gick och sen lekte vi massor :-)Jag var en mycket lydig och snäll hund hela kvällen så att alla skulle få ett gott första intryck :-)
Nu vill nog alla träffa mig flera gånger.

På kvällen var grannflocken ute och fyrade av raketer. Jag var väldigt nyfiken. De tänkte sluta när de såg mig, men jag och matte ville ju se de fina färgerna från raketerna ju, så matte fick säga åt dem att det var ok att fortsätta smälla :-)
Man är väl ingen fegis heller !
Jag sov väldigt gott efter den här innehållsrika dagen.

Over and out / Pippi


Lååång fredag

Ojojoj vllken helg det har varit.

På långfredagens eftermiddag åkte vi till husses mamma, alltså min farmor.
Det var jättelångt att åka i bilen, men jag sov nästan hela vägen tills vi stannade första gången i Laxå. 
Där både uträttade vi behov och tog en matrast.Vi åkte lite längre in i Laxå och där skulle husse och matte äta.
Då kom det en stilig portiskille på fem månader och hälsade på mig.
Både han och hans familj var såå snälla. Han var en riktig snygging. Väldigt lik mig ;-)
Honom skulle man kunna tänka sig som pappa till mina valpar ;-)
Ser ni hur lika Obamas hund vi två är. Ni förstår vilka valpar vi skulle kunna få. Alla skulle vilja ha dem som medlemmar i sin flock :-)


Vi fortsatte åka och nästa kisspaus var vid Medeltidens värld i Götene. Där blev matte och husse lite oroliga, för det gick jättebra för små valpar att bara kliva in mellan staketet, men för människor var det stängt.

Husse passade på att kissa och DET var intressant att sniffa på. Hemma får man ju aldrig chansen, för han kissar ju alltid i den där vita porslinsstolen. Vi fortsatte och tillslut var vi framme. Det var jättespännande att komma in i ett nytt hus och sniffa. Det var såklart spännande att träffa farmor också. Vi kom jättebra överens och hon blev inte alls arg fast jag började med att kissa på hennes nytvättade matta :-)
Hon gillade skarpt när jag slickade henne i ansiktet, det syns ju :-)Jag spanade runt lite och hittade tydligen lite mer än vad som var meningen.
Jag hittade nämligen mitt påskägg. Vi skulle leta efter dem på påskafton fick jag veta sen :-/
Farmor bara skrattade som tur var så jag fick äta upp min morot som fanns i ägget på en gång. Vi lekte med den fina repknuten som också fanns i ägget.
När det var dags att sova så märke jag inte någon skillnad mot hemma, för det såg precis ut som vanligt på min sovplats.

Over and out / Pippi

Långlaten

Alltså, husse och matte HOPPADE ur sina sängar för att jag skulle bli långlaten också.
Taskigt.

Jaja, det blev lite roligare sen när vi letade påskägg. 
Matte trodde att jag skulle vinna, men vi letade länge alla tre och husse vann.
Jag kom som god tvåa och öppnade ägget snabbt. Ett rött tuggben blev det första jag smaskade i mig.I mitt ägg fanns det också en tuggknut, en skinkrulle, ett grönt tandben och ett vanligt tuggben i oxhud. Det räcker ett tag :-)


Matte gav nästan upp, för hon hittade inte sitt ägg. Det var ju jättelätt gömt, men hon måste ju vara tvärblind :-)

Till slut hittade hon sitt hon med så att vi kunde fortsätta med våra morgonbestyr .

Over and out / Pippi

Skärtorsdagsfis eller Skärkuse

Det blev jag också säger husse.
Att man inte ens kan få sova lite på morron utan att få nåt hemskt namn :-/Husse och jag var ute och åkte idag. Jag tror att husse köpte nåt till mitt påskägg :-)

Vi var och hälsade på mattes mormor också. Hon är snäll, men hon verkar lite rädd. Hur kan nån vara rädd för mig som är så snäll?? ;-)

Matte gjorde mig lite påskfin, men jag gillar inte hårtofs nåt vidare.Ser det inte lite fånigt ut egentligen?

Jaja, man får väl stå ut så att matte håller sig lugn :-)

Morfar var här och hälsade på också. Han gillar inte heller när jag nafsar på honom.
Konstigt.

Näe, nu är det dags att packa inför avfärden till Blåkulla.
Matte har haft ett sjå hela dagen att få mig att jama så att jag får följa med som katt på kvasten :-DOver and out / Pippi

Dymmelkott

Det blev jag säger husse, för jag vägrade nästan att gå upp i morse :-)

Vi åkte till mattes jobb idag och hälsade på. Det var kul att träffa henns jobbarkompisar. Det var många som ville hälsa och se mattes specialtrick som de läst om här på bloggen.
De flesta blev mycket imponerade :-) Speciellt mattes chef. Hoppas hon kan få mer i lön nu när hon har en så duktig hund :-DHusse hade glömt kameran hemma och matte glömde att hon hade en kamera på jobbet som hon kunde ha använt om hon hade varit lite smart ...

Jag och husse åkte vidare till Hallsta där bilen skulle servas.

När matte kom hem från jobbet så visade det sig att hon också fått en liten uppsnyggning till påsk. Det var visst inte bara jag som skulle friseras till helgen.


Over and out / Pippi

Fetluns

Som sagt...husse klev upp sist i dag ocskå och förärade därmed namnet Fetluns :-)

Själv har jag varit lite lös i magen efter gårdagens fågelmums. Det fick bli torrt foder och filmjölk i dag.

Morfar var här i dag igen och hjälpte matte med bromsarna. Jag var ute i solen och hade det bra.

På källen åkte vi hem till Anna och Valle.  Jag blir lika glad varenda gång jag ser dem! Men om jag bara hade anat vad som komma skulle...huuu.

Hon rakade min nos!!! Det var inte alls kul. Jag försökte slingra mig och gny och gnälla men utan resultat. Jag fick en kortpälsad nos. 
Matte säger att jag blev så fin. Ska hon säga som slipper bli rakad i ansiktet. Jag tycker mer jag ser ut som en pudel! Matte säger att om en vecka kommer jag vara som finast, för det har Anna talat om.
Själv föredrar jag orakat. 

Kolla själv före:och efter:en annan vinkel:Dags för en omröstning tycker jag!
Är jag snyggare före eller efter? Skriv vad du tycker i kommentarerna.

Jag lekte så klart med mamma, Poppe och Lyckra. Det är jättekul!!
Nu somnar jag nog ovaggad i kväll :-)

Over and out / Pippi

Mångås

I dag blev husse Mångås :-)
Han kommer nog att bli det mesta tror jag.

Vi hade en händelserik morgon. Jag hann både kissa och bajsa inne före klockan 11. Sen när vi gick ut så hittade jag en död fågel. Jag drog som en avlöning, tre tomter bort och vägrade gå hem :-)
Husse var lite desperat men jag struntade blankt i honom.
Till slut så fick han tag i mig och efter en lång stund släppte jag fågeln. Han undrade om det var jag eller nån annan som ätit upp en stor bit. Jag teg som muren :-)

Vi tittade på levande fåglar genom fönstret iställetNär matte kom hem gav hon mig mat i en konstig skål... Jag fick ju knappt plats med nosen ju.Är det meningen att det ska vara så svårt att få i sig lite mat matte???Jag föredrar nog min vanliga skål i alla fall.
Men det var smaskens med fil till efterrätt :-)Vad gör man inte för lite smaskig mat?

Vi fick fint främmande också. Moster kom och hälsade på för att se hur mycket jag växt. Jag visade henne alla mina tricks. Det gillade hon, men inte att jag hoppade och bet...
Matte säger att jag måste uppföra mig bättre annars vill ingen hälsa på oss till slut. Det vore ju trist. Jag får fundera på att vara lite snällare då... :-)


Over and out / Pippi


Palmoxe

Jag är helt slut! Puh!

För att ta det från början:
Jag var inte så pigg i morse precis, men jag och matte kravlade oss upp vid åtta i alla fall. Det spöregnade, så jag snabbkissade i skydd under altantaket.
Husse sov vidare och därmed blev han alltså årets
PALMOXE !! hihi

Jag och matte softade lite och jag vaktade henne innan husse vaknade.Jag släpper henne inte ur sikte, för jag tror husse skulle bli ganska sur om jag tappade bort henne :-)

När sen Palmoxen behagade vakna så blev det söndagsmanikyr av honom och borstning av matte. Då blev man så här söt:På kvällen åkte vi hem till min mamma Zelda och alla andra som bor där. Där får man veta att man lever :-) 
Jag förstår inte varför de ska hunsa mig allihopa. Bara för att jag är minst så ska jag väl inte behöva ligga på rygg hela tiden??? :-)Än den ena än den andra ville bestämma över mig, men Lyckra var värst! Storasyrror är hopplösa!Det var i alla fall kul att vara där. Jag visade hur mycket jag lärt mig också. De var impade över mattes specialtrick :-)


Om ni undrar vad det är för älg till höger på bilden så är det bara Poppe som har blivit av med all päls. 
Det är bäst man passar sig om Anna kommer farande med rakapparaten :-)

Jag fick träffa Annie också. Jag hann inte hälsa så mycket på henne för jag hade fullt upp, men vi ska bli superbra kompisar för vi ska på utställning ihop säger matte!
Det kommer vi säkert att bli för hon verkade så snäll och hade gott godis att bjuda på :-)

När matte och husse tvingade mig att åka hem så var det inte alls kul att åka. Jag försökte få dem att stanna kvar men det hjälpte inte fast jag gnällde i bilen hem. Husse viskade till matte att hade det varit tio minuter längre att åka så hade jag sovit...

Nu en kvällsrunda innan bingen!

Undrar just vem som blir Mångås i morgon???

Over and out / Pippi

Soldag

I dag har det varit en lika fin och solig dag som i går så jag, husse och matte var ute hela dagen.Först kom Henrik och Mathias och hälsade på.De hade varit och anglat och fått en stor och ful gädda...
De trodde att jag ville smaka, men näe tack jag avstår!

Tacka vet jag lite kul bus som jag och Mathias hade sen.
Jag visade alla mina konster för dem och Mathias skrattade länge åt mattes specialtrick :-DNär de hade åkt hem så var vi kvar ute och då kom Veronika och gick förbi. Henne busade jag också med :-)
Det blev dags för mat så jag fick äta min lunch i vårsolen. Det var smaskens!
På tal om mat så försökte matte att ställa mina skålar på en ställning i dag, men jag är nog lite för liten för det än så länge.De fick lyfta ner skålen igen så att jag nådde.

I dag har jag kissat inne bara två gånger och i går var det husses lyckodag.
Inte en endaste gång! Jag har lagt av mig :-)

Nu blir det lördagsmys med matte.

Over and out / Pippi


Fredag

Idag var jag och husse ute nästan hela dagen i den varma vårsolen.Morfar och husse tvättade bilar och jag lekte. Det var jättemysigt.
Det tog på krafterna så när matte kom hem och vi skulle åka till stan så sov jag gott i min bilbur :-)

Inne i stan var det spännande med massor av människor att titta på. Husse tyckte inte om det lika mycket som jag. Han tyckte att det var för mycket glasbitar och fimpar för en liten hund med mjuka tassar.

Vi stannade inte så länge utan åkte hemåt. 
På vägen hem stannade vi hos Janike och Mattias. De var lika roliga och busiga som vanligt :-)

Väl hemma fick jag tillbaka min sköna bur till köket eftersom jag fick en ny lite mindre bilbur när vi var i stan. Jag gillar att ha min bur i köket så att jag kan ligga i den på dagarna.

Over and out / Pippi

Torsdag

Idag har vi varit ute i solskenet igen.
Tyvärr så sken inte solen när matte kom hem, men vi gick på Spången i alla fall. I dag var det inte lika mycket vatten under så det var nästan för lätt :-)

Sen återupptäckte jag min boll som husse gömt några dagar, den är kul! Fast husse sa att han inte gömt den, utan att den legat på tork efter att jag kissat på den...Annars så lyckas jag retas ganska bra med husse.
Idag har jag hunnit kissa ner både min blåa dagbädd och min tassfilt plus ungefär fem gånger till :-)
Dessutom så satte jag mig på tröskeln ut och kissade. Då blev han riktigt trött *fniss*
Som han sa till matte sen:
-Det enda av hunden som var kvar inomhus var baken och då ska hon nödvändigtvis kissa just då...

Jag håller hans polerarhand i trim :-)
Matte köper torkpapper på löpande band och jag fortsätter kissa :-)


Over and out / Pippi

Sol!

I dag har solen visat sig hela dagen.

Det kom en hantverkare som skulle titta till pannan som läcker vatten. Jag lyckades kollra bort honom totalt :-)
Han glömde till och med sin ficklampa här så att husse fick lov att ringa till honom och tala om det.

Jag och husse har gått Spången fram och tillbaka och jag var inte ett dugg rädd fast det var plankor och forsande vatten under mig :-)

Sen var vi ute på tomten och busade.Vi förstås suttit ute och solat oss på trappen. Det var mysigt.
Vi satt där tills matte kom hem. Hon satte sig där hon med och myste i solen. 

På kvällen kom den där busiga Janike och hälsade på. Jag och matte visade vad vi lärt oss sen busade vi !Hon kunde gosa också...

Ser ni föresten hur lång jag blivit! Snart når jag upp överallt :-)

Jag smaskade i mig så mycket mat idag så husse trodde inte att det var sant. Jag kan nog inte ligga i hans knä så länge till.Over and out / Pippi

RSS 2.0